شبکه/ محققان دانشگاه موناش (Monash University) استراليا، طرحي پيشنهاد دادهاند که با کمک آن، افرادي که نقص بينايي دارند، بخشي از بينايي خود را بهدست خواهند آورد. در اين روش، نياز به جراحي چشم نيست و تصوير بهطور مستقيم از يک دوربين ديجيتال به تراشهاي که روي مغز کاشته شده است، ارسال ميشود.
اين دوربين بر روي يک عينک قرار ميگيرد که اجزايي نظير فرستنده و پردازنده، در دسته آن تعبيه شده است. پردازنده ديجيتال، تصاوير دوربين را به سيگنالها تبديل ميکند و اين سيگنالها از طريق فرستنده به تراشه مغزي ارسال ميشود. تراشه در زير جمجمه و ناحيه پشت مغز قرار ميگيرد و از طريق آرايهاي از الکترودهاي بسيار ريز، سيگنالهاي الکتريکي دريافتي را به بخش کورتکس بينايي (visual cortex) مغز ميرساند. بدين ترتيب، اين بخش از مغز بهطور مستقيم تحريک ميشود و مغز قادر خواهد بود تا اين سيگنالها را بهعنوان دادههاي بصري، پردازش کند.
از آنجايي که در اين روش نيازي به جراحي چشم نيست، بخش سالم سيستم بينايي آسيب نخواهد ديد و در صورت استفاده از اين سيستم بينايي مصنوعي، بخش سالم بينايي حفظ ميشود و حتي ميتواند به عنوان مکمل بخش مصنوعي، عمل کند؛ هرچند اين روش براي بيماراني که دچار اختلال بينايي ناشي از آب سياه (glaucoma) و از بين رفتن لکه زرد در شبکيه (macular degeneration) هستند، پيشنهاد شده است؛ با اينحال ممکن است براي افرادي که سلولهاي بينايي يا چشمشان در نتيجه صدمه شديد فيزيکي يا بيماري آسيب ديده نيز مفيد
باشد.
با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar