بهار نيوز/ محققان در موسسه تحقيقات پزشکي گاروان سيدني به طور مداوم به بررسي و اندازهگيري چربي قهوهاي و قند خون شرکت کنندگان پرداخته و دريافتند که افرادي با چربي قهوهاي بيشتر نوسانات کمتري در قند خون خود دارند.
چربي قهوهاي بافت قهوهاي رنگي است که پر از چربيهاي اشباع نشده ميباشد و در بدن برخي جانوران زمستان خواب ايجاد ميشود و در گرم نگهداشتن حيوان موثر است. رنگ اين چربي، قهوهاي مايل به قرمز است چون سرشار از سلولهاي توليد انرژي است که ميتوکندري نام دارند و با تبديل کالري به گرما به سلولها انرژي ميرسانند. هر فرد از بدو تولد داراي چربي قهوهاي است. نوزادان داراي مقدار زيادي از اين چربي هستند که بعد از بيرون آمدن از رحم آنها را گرم نگه ميدارد اما افراد با بالا رفتن سنشان شروع به از دست دادن چربيهاي قهوهاي ميکنند. چربي قهوهاي مقدار کمي از کل چربيهاي يک فرد بالغ را تشکيل ميدهد اما تحقيقات بيشتر نشان داده برخي از افراد بالغ بيش از حد انتظار چربي قهوهاي دارند.
يافتههاي اين محققان، راههاي جديدي را براي درمانهاي ديابت که چربي قهوهاي را هدف قرار ميدهد، ارائه ميکند. متاسفانه بروز ديابت نوع 2 که به دليل قند خون بالا اتفاق ميافتد، در حال رسيدن به مرحله اپيدمي در سراسر جهان است. امروزه ما براي کنترل سطح قند خون به بينشهاي جديد، فراتر از مکانيسمهايي که توسط روشهاي درماني موجود عمل ميکنند نيازمنديم.
در حال حاضر، محققان در موسسه تحقيقات پزشکي گاروان نشان دادهاند که چربي قهوه اي ميتواند به حداقل رساندن نوسانات در قند خون (گلوکز خون) بزرگسالان کمک کند. برخلاف چربي سفيد که انرژي را ذخيره ميکند، چربي قهوهاي انرژي را در مقادير قابل ملاحظهاي مي سوزاند. چربي قهوهاي که در بالاي استخوان ترقوه و در گردن قرار دارد مانند يک ژنراتور حرارتي عمل کرده و با سوزاندن قند و چربي به گرم شدن انسان کمک ميکند.
محققان پيش از اين، نشان دادهاند که افرادي با ذخيرههاي چربي قهوهاي زياد، لاغرتر بوده و قند خون پايينتري دارند و در حال حاضر، آنها يک ارتباط بالقوه بين فعاليت چربي قهوه اي و تغييرات قند خون را کشف کردهاند. اين تيم تحقيقاتي يک گروه از 15 بزرگسال سالم را بيش از 12 ساعت مورد بررسي قرار دادند و دريافتند که سطوح گلوکز خون و حرارت توليد شده توسط چربي قهوهاي در طول زمان به طور نزديکي با يکديگر مرتبط هستند.
نکته مهم اين است که شرکت کنندگاني که ذخاير بيشتري از چربي قهوهاي داشتند داراي نوسانات کمتري در قند خون بوده و قند خون بعد از هربار افزايش فعاليت چربي قهوه اي کاهش يافته مييابد در مقابل فعاليت چربي قهوهاي تنها در پاسخ به افزايش قند خون در ميان کساني که چربي قهوهاي کمتري داشته و نوسانات بيشتري در قند خون دارند، افزايش مييابد. قابل ذکر است، افرادي که فاقد چربي قهوه اي قابل تشخيص بودند، نوسانات وسيعتري در قند خون داشتند.
به گفته محققان؛ به نظر ميرسد که ميزان بيشتر چربي قهوهاي در بدن، تاثير بيشتري بر ميزان قند خون دارد. يافتههاي ما نشان ميدهد که چربي قهوه اي ميتواند به عنوان يک حائل گلوکز عمل کرده، تغييرات و نوسانات در قند خون را کاهش داده و به طور بالقوه به کاهش تنشهاي سوخت و ساز بدن که خطر ابتلا به ديابت را افزايش ميدهند کمک ميکند. محققان در اين پژوهش براي اندازه گيري فعاليت چربي قهوهاي از يک تکنيک ساده و غيرتهاجمي استفاده کردند. آنها يک دماسنج کوچک را بر روي استخوان ترقوه هر يک از شرکت کنندگان قرار دادند.
به گفته اين محققان، چربي قهوهاي دقيقا در زير پوست قرار داشته و در زمان فعاليت گرم ميشود. بنابراين، اندازه گيري درجه حرارت پوست در قسمت استخوان ترقوه به آنها براي برآورد فعاليت چربي قهوهاي کمک ميکند. آنها براي اولين بار توانستند به طور همزمان فعاليت چربي قهوه اي و قند و تغييرات مداوم آنها را در زمان واقعي اندازهگيري کنند. در حالي که اين پژوهش يک اقدام غيرمستقيم است، فرصتي را براي بررسي چگونگي ارتباط چربي قهوهاي با گلوکز را در طول زندگي روزمره ارائه مي دهد.
اين محققان همچنين دريافتند که فعاليت چربي قهوهاي در سپيده دم و زماني که داوطلبان به تازگي از خواب بيدار شده بودند افزايش مييابد. آنها بر اين باورند که درمانهاي مبتني بر چربي قهوه اي در حال حاضر هنوز کارآيي نداشته و مي تواند به طور بالقوه براي مبارزه با ديابت در آينده اميدوارکننده باشد. آنها در آخر به عنوان توصيهاي براي تمام افراد اظهار کردند که يک رژيم غذايي متعادل و ورزش منظم سنگ بناهاي سوخت و ساز بدن سالم هستند و نبايد فراموش شود
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد