ايرنا/بررسي عمده آثار علمي نشان مي دهد که در حال حاضر، حيات روي زمين به واسطه گرمايش زمين به طور اساسي متحول شده، به طوري که بر ژن هاي گياهان و حيوانات تاثير گذاشته و در حال تغيير دادن تمامي اکوسيستم هاي موجود در زمين است.
محققان در مقاله اي که در مجله Science منتشر شد ، هشدار دادند که اين تغييرات بسيار چشمگير و بالقوه خطرناک هستند به طوري که در برخي موارد ممکن است دانشمندان براي ايجاد تکامل مجبور به مداخله شوند.
يک نگراني اصلي درباره تغيير اوضاع اقليمي اين است که به توليد غذا به ويژه در مکان هاي آسيب پذير در برابر سيل و خشکسالي به شدت لطمه خواهد زد و به قحطي گسترده و مهاجرت اجباري قربانيان تبعات تغيير آب و هوايي منجر مي شود.
محققان متوجه شدند که 82 درصد فرآيندهاي طبيعي اکولوژيکي که از اکوسيستم هاي سالم در زمين و دريا حمايت مي کند، چنان تحت تاثير قرار گرفته اند که چند دهه قبل انتظار آن نمي رفت.
از دهه 1880 که انسان ها گازهاي گلخانه اي حاصل از سوخت هاي فسيلي را در اتمسفر منتشر مي کنند، متوسط درجه حرارت جهان يک درجه سلسيوس افزايش يافته است .
به گفته محققان، اين افزايش اثرات گسترده و نگران کننده اي بر سيستم هاي طبيعي و پيامدهاي زيادي براي انسان ها داشته است و به حداقل رساندن اثرات تغيير اوضاع اقليمي بر فرآيندهاي اصلي اکولوژيکي، بايد اولويت اساسي سياسي همه کشورها قرار گيرد.
محققان مي گويند که انسان ها بايد براي کمک به طبيعت دست به کار شوند چرا که از دست دادن منابع ژنتيکي در طبيعت ممکن است توسعه تنوع محصولات جديد را تضعيف کند و راهکارهاي اساسي انسان ها را براي سازگاري با تغيير اوضاع اقليمي به خطر اندازد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد