ايرنا/ محققان دانشگاه اِموري آتلانتاي آمريکا نوعي پروتئين را شناسايي کردند که با بيماري پارکينسون ارتباط دارد. اين پروتئين که synaptic vesicle glycoprotein ۲C به اختصار SV۲C نام دارد، هدف جديدي براي داروها محسوب ميشود.
بيماري پارکينسون نوعي اختلال پيش رونده سيستم عصبي است که موجب اختلال در حرکت شده و منجر به لرزش بدن ميشود.
پروتئين SVC2 يکي از پروتئينهاي مسئول تنظيم ميزان ترشح انتقالدهندههاي عصبي مانند دوپامين در مغز است. دوپامين در کنترل احساسات، انگيزهها و حرکات شخص تاثير دارد.
کمبود دوپامين در مبتلايان به پارکينسون امري متداول است. در تحقيقات قبلي ارتباط بين SV2C و توانايي سيگار کشيدن با هدف کاهش خطر ابتلا به پارکينسون مورد بررسي قرار گرفته است.
در اين تحقيقات با استفاده از دستکاري ژنتيکي موشهايي ساخته شدند که دچار کمبود SV2C و در نتيجه کمبود دوپامين در مغز بودند و حرکات آن ها دچار محدوديت شده بود. حرکت اين موشها پس از دريافت نيکوتين حاصل از سيگار کشيدن، کندتر شد. همچنين محققان با بررسي ميزان SV2C در بافت مغز افرادي که در اثر پارکينسون جان خود را از دست دادند، دريافتند ميزان اين پروتئين در مغز آنها متفاوت با سايرين بوده است.
بر اساس اين تحقيقات درمانهاي دارويي که SV2C را هدف ميگيرند، براي درمان پارکينسون و ساير بيماريهاي مرتبط با دوپامين کاربرد دارند.
گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Proceedings of the National Academy of Science منتشر شده است.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد