ايرنا/ پژوهشگران دانشگاه هاي گرگان و تربيت مدرس با بهرهگيري از فناوري نانو سوختي را توليد کردند که ميتوان از آن به عنوان سوخت موتورهاي ديزل استفاده کرد. اين سوخت علاوه بر افزايش بازدهي موتور، موجب کاهش انتشار گازهاي آلاينده نيز ميشود.
افزايش فزاينده اثرات مخرب آلودگي هواي ناشي از مصرف سوختهاي فسيلي موجب تصويب قوانيني براي مقابله با اين پديده شده است. اين موضوع سبب شده محققان بسياري امکان استفاده از سوختهاي جايگزين را مورد تحقيق و بررسي قرار دهند.
در بين سوختهاي تجديدپذير، سوختهاي زيستي که از محصولات کشاورزي يا طبيعي مشتق ميشوند، براي دانشمندان از اهميت بالايي برخوردارند. استفاده از فناوري نانو نيز در اين حوزه از علم توانسته محققان را تا حدود زيادي به اهدافشان نزديکتر کند.
دکتر احمد تقي زاده عليسرايي پژوهشگر دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان، با يادآوري مزاياي استفاده از زيستتوده به عنوان يک منبع توليد سوخت پاک در رابطه با اهداف طرح گفت: استفاده از سوختهاي زيستي موجب کاهش انتشار گازهاي گلخانهاي و گازهاي آلاينده هوا ميشود. به علاوه، قيمت آنها در برخي از کشورها نسبت به سوختهاي فسيلي پايينتر است؛ ازاينرو، در اين تحقيق تلاش کرديم با بهرهگيري از نانولولههاي کربني، عملکرد يک نوع خاص از اين سوختها را افزايش داده و ميزان آلايندههاي منتشر شده از آن را کاهش دهيم.
به گفته وي، بهينهسازي سوخت مورد بررسي در طرح حاضر موجب شد تا علاوه بر کاهش ميزان آلايندگي ناشي از احتراق آن، ميزان مصرف سوخت موتور ديزل و متعاقب آن هزينه مربوط به مصرف سوخت کاهش يابد.
تقي زاده در توضيح نقش نانولولههاي کربني در بهبود عملکرد سوخت اظهار داد: افزودن نانولولههاي کربني و اتانول به بيوديزل موجب افزايش چگالي و کاهش ويسکوزيته سوخت جديد شده است؛ نانولولههاي کربني موجب شده تا اتانول به نحو بهتري درون سوخت حل شده و در نتيجه يکنواختي و همگني سوخت افزايش يابد. اين موضوع سبب ميشود سوخت در محفظه احتراق بهتر پاشيده شود و توان موتور بهبود يابد.
اين تحقيق حاصل تلاشهاي دکتر احمد تقي زاده عليسرايي و احمد عباس زاده مايوان از اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان، دکتر برات قباديان استاد دانشگاه تربيت مدرس و آرام حيدري مله ني دانشجوي مقطع دکتراي دانشگاه محقق اردبيلي است.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد