بيگ بنگ/ ستاره شناسان دانشگاه کيل در انگلستان وجود اتمسفر در اطراف سياره Gj 1132b را تاييد کردند. اين سياره بزرگتر از زمين بوده و به دور يک ستاره کوتولۀ سرخ در فاصله ۳۹ سال نوري از زمين، گردش مي کند.
محققان جو اين سياره را با بررسي تغييرات نامحسوس در نور ستاره کوتوله سرخ اندازه گيري کردند. ستاره شناسان نيز داده ها و عکس هاي جمع آوري شده توسط تلسکوپي در جنوب اروپا را مورد مطالعه قرار دادند. يکي از محققان بنام “جان ساوثورث” گفت: « با اينکه اين کشف به معني يافتن حيات بيگانه نمي باشد، اما قدمي بزرگ در اين راه محسوب مي شود. کشف اتمسفر در اطراف سياره اي مشابه زمين و بزرگتر از آن، رصد اولين اتمسفر در تاريخ علم مي باشد.»
تا به امروز دانشمندان فقط موفق به کشف اتمسفر در اطراف سياره هاي غول پيکر گازي دوردست شده اند. با اين وجود اخترشناسان نمي توانند عناصر تشکيل دهندۀ اتمسفر ِ اين سياره را تشخيص بدهند، اما حدس آنها بر اين است که احتمالا اتمسفري مشابه ِ زمين داشته باشد. ساوثورث ادامه داد: « ما اتمسفرهاي محتمل براي اين سياره را شبيه سازي کرديم و دريافتيم که مقادير زيادي از آب و/يا متان در اين اتمسفر وجود دارد. اين سياره به مراتب از زمين داغ تر و بزرگتر ميباشد، بنابراين يکي از احتمالات اين است که ما با يک “دنياي آبي” با اتمسفري از بخار داغ، مواجه هستيم.»
ستاره ميزبان اين سياره يعني Gliese 1132، ستاره اي با حجم پايين است و در طبقه بندي متداول از ستارگان قرار مي گيرد که به ميزبانان سيارات مشابه زمين معروفند. ستاره هاي با جرم پايين اغلب فعاليت الکترومغناطيسي شديدي همراه با شعله ها و تشعشعات دارند که باعث مي شود، اتمسفر موجود در اطراف سياره هاي در اين منظومه از بين برود. اين کشف بيان مي کند که سياره هاي مشابه زمين قادر به حفظ اتمسفر خود در منظومه هاي کوتوله سرخي مي باشند. جزئيات بيشتر اين پژوهش که در مجله Astronomical منتشر شده، بيان مي کند که شرايط مناسب براي حفظ حيات و زندگي در سياره هاي ديگر بيشتر از آنچه که گمان مي رفت، وجود دارد.
ترجمه: رضا کاظمي
منبع: upi.com
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد