ايسنا/ محققان موفق به توسعه يک حسگر پوشيدني جديد شدند که عرق انسان را جمع آوري کرده و ترکيبات مولکولي آن، مانند يونهاي کلريد و گلوکز را اندازه گيري کرده و سپس نتايج را براي تجزيه و تحليل و تشخيص آماده انتقال ميکند.
دانشمندان دانشگاه استنفورد يک نوع دستگاه پوشيدني جديد که بر روي مچ دست بسته ميشود را توسعه دادند که ميتواند عرق انسان را براي تشخيص و نظارت بر بيماريهايي مانند ديابت و فيبروز کيستيک تجزيه و تحليل کند.
اين حسگر جديد بر خلاف نمونههاي پيشين، نياز به نشستن طولاني مدت بيمار براي تجمع عرق ندارد.
اين سيستم دو بخشي از سنسور و ريز پردازندههاي انعطاف پذيري تشکيل شده که به پوست چسبيده، غدد عرق را تحريک کرده و سپس حضور مولکولها و يونهاي مختلف را بر اساس سيگنالهاي الکتريکي آنها تشخيص ميدهد.
براي مثال هرچه ميزان کلريد موجود در عرق بيشتر باشد، ولتاژ الکتريکي بيشتري در سطح حسگرها توليد ميشود.
روشهاي مرسوم براي تشخيص فيبروز کيستيک نيازمند اين است که بيماران به يک مرکز تخصصي مراجعه کرده و در حاليکه الکترودهاي تحريک غدد عرق به آنها متصل شده به مدت طولاني در آنجا بنشينند.
فيبروز کيستيک( Cystic Fibrosis) به صورت مخفف( CF) يا تارفزوني کيسهاي يا سفتي مخاط، نوعي بيماري دگرگشتي(سوختوساز) بدن است که بر اثر آن ترشحات در بخشهايي از بدن سفت و چسبنده ميشوند.
کودکان نيز ناچارند در حين اينکه اين ابزار به آنها متصل شده، حداقل به مدت 30 دقيقه در آنجا بنشينند.
اما اين حسگر جديد از سرعت بسيار بالايي برخوردار بوده و در مدت زمان کمي به جمع آوري و تجزيه و تحليل دادهها ميپردازد.
به گفته محققان از اين فناوري جديد ميتوان در روستاهاي دور افتاده در کشورهاي در حال توسعه که امکانات کمي دارند استفاده کرد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار