ايسنا/ به گفته کارشناسان حياتوحش، کاهش زاد و ولد و افزايش مرگ و مير در گونهاي از نهنگهاي اقيانوس اطلس شمالي موسوم به "right whales" که به دليل صنعت صيادي تشديد شده تا سال ۲۰۴۰ ميلادي به انقراض اين نهنگها ميانجامد.
کاهش تدريجي جمعيت اين نهنگها که باعث شده با پايان يافتن فصل توليد مثل آنها هيچ تولد جديدي صورت نگيرد، کارشناسان را به اين باور رسانده که بدون مداخله به موقع بشر، سرنوشت اين گونه با انقراض رو به رو خواهد شد.
نتايج بررسي در سواحل شرقي آمريکا نشان داد سال گذشته شمار قابل توجهي مرگ و مير در جمعيت اين گونه ديده شده است. از جمله تهديداتي که اين جانوران با آن مواجهاند ميتوان به گير افتادن در تورهاي ماهيگيري براي صيد خرچنگها و تنازع روز افزون براي يافتن غذا در آبهايي که بطور غير طبيعي گرم شدهاند، اشاره کرد.
بنا به تخمينهاي کارشناسان تعداد ۴۳۰ قلاده از اين گونه نهنگ در سراسر جهان باقي مانده که در اين ميان تنها ۱۰۰ نهنگ ماده وجود دارد.
مارک باومگارتنر، بوم شناس دريايي از موسسه اقيانوس شناسي «وودز هول» در ماساچوست با اشاره به سرعت از بين رفتن اين نهنگها توسط انسانها گفت اين ۱۰۰ نهنگ ماده تا ۲۰ سال آينده از بين خواهند رفت و به نابودي تمامي نهنگهاي اين گونه تا سال ۲۰۴۰ منجر خواهد شد.
در اولين مرگ به ثبت رسيده در سال ۲۰۱۸ يک نهنگ ماده ۱۰ ساله که در آلات ماهيگيري به دام افتاده بود در سواحل ويرجينيا پيدا شد. در سال ۲۰۱۷ ميلادي ۱۸ مرگ زودهنگام نهنگها به ثبت رسيده است.
تحقيقات فدرال نشان ميدهد ۸۲ درصد از مرگهاي زودهنگام نهنگها در اثر به دام افتادن در آلات ماهيگيري به وقوع ميپيوندد. نخستين مقصر اين معضل، صنعت صيد خرچنگ ايالتهاي نيو – اينگلند آمريکا و دومين مقصر، صيد خرچنگ در آبهاي کاناداست.
باومگارتنر همچنين گفت: تا حدود هفت سال پيش جمعيت اين گونه نهنگها سالم بود اما با افزايش قدرت ريسمانهاي استفاده شده براي صيد خرچنگها، نهنگهايي که در دام اين آلات ميافتند کمتر قادر به فرار از آنها هستند که باعث ميشود برخي از آنها به طور کلي تلف شده، برخي در شنا کردن دچار مشکل شوند و گرسنگي بکشند. در بسياري از موارد نيز از دست دادن مقادير بالايي چربي در نهنگهاي ماده منجر به ناباروري آنها ميشود.
وي با بيان اينکه ابزارآلات صيد خرچنگها ميتوانند به گونهاي طراحي شوند که با زندگي نهنگها سازگاري داشته باشند ادامه داد: دولت آمريکا بايد براي تنظيم اين ابزارآلات مداخله کند. اين صنايع بايد از تکنولوژيهايي استفاده کنند که در آن صيادان بتوانند بدون استفاده از تورهاي شناور به صيد خرچنگها بپردازند.
اين نهنگها عمدتا از فيتوپلانکتونها تغذيه ميکنند. به اعتقاد دانشمندان، گرم شدن سريع خليج "مين" که با تغييرات اقليمي در ارتباط است، منابع غذايي اين نهنگها را به شدت کاهش ميدهد.
به گزارش گاردين، اقدامات قبلي براي جلوگيري از برخورد کشتيها با اين جانوران و حفاظت از مناطق تغذيهاي آنها، تاثير گذار بوده است. بسياري از گروههاي زيست محيطي، دولت فدرال را مورد انتقاد قرار داده و خواستار حفاظت بيشتر از اين گونه شدهاند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در تلگرام
https://t.me/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار