باشگاه خبرنگاران/ دانشمندان معتقدند که با تغيير استخوان بندي صورت انسانهاي اوليه از خشونت طلبي آنها کاسته شده است.
دانشمندان دانشگاه يورک اين نظريه را مطرح کردهاند که ابروها همزمان با تغيير شکل و ساختار صورت انسانها تغيير کرده و صافتر و کوچکتر شده اند. نتايج اين پژوهش در آخرين شماره مجله نيچر اکولوژي اند اولوشن منتشر شده است.
هومو ساپينهاي اوليه ابروهايي استخواني و محکم داشتند، در نتيجه رشد ابروها و استفاده از يک سري حالات چهره براي آنها بسيار دشوار بود. با گذشت زمان تکامل مسير خود را پيمود و ابروها صافتر و ظريفتر شدند.
پائول اُهيگينز پروفسور آناتومي و سرپرست پژوهش دانشگاه يورک توضيح ميدهد که ابروهاي بزرگ و پيشاني برآمده حس برتري و خشم را منتقل ميکنند. با گذشت زمان صورت لطيفتر و کوچکتر شد و قسمت برآمده پيشاني صاف شد و چهره انسان تغيير کرد.
انسان کنوني ميتواند حالات و احساسات مختلفي را با چهره خود به نمايش بگذارد. صورت ما ماهيچههايي دارد که ميتوانند ابروها را به حرکت در آورند و بالا ببرند و بدين ترتيب ميتوانيم احساسات مختلفي را از طريق چهره خود ابراز کنيم.
پني اسپيکينز، ديرين شناس دانشگاه يورک که يکي از همکاران اين پژوهش هم بوده است، ميگويد؛ انسانها در گذشتههاي دور بيشتر در رقابت با يکديگر بودهاند و حس خشم و برتري جويي در آنها غالب بوده است. بعد از اين مرحله انسانها وارد دورهاي ميشوند که در کنار يکديگر در گروههاي بزرگتر زندگي ميکنند، در اين دوره انسانها احساساتشان را با هم به اشتراک ميگذارند و اين کار را از طريق حالت چهره انجام ميدهند. از نظر اين استاد دانشگاه بيان احساسات از طريق حالت چهره بوده که انسان را قادر به ايجاد شبکههاي اجتماعي کرده است.
انسانهاي مدرنِ (هومو ساپينها) پيش از تاريخ همبستگي زيادي نداشتند و با رفتن به مکانهاي مختلف در زمانهاي دشوار گذران زندگي ميکردند. از نظر اسپيکينز ابروها قطعه گمشده پازل چگونگي همبستگي انسانها با يکديگر در مقايسه با ديگر خويشاوندان منقرض شده ما (هومينيدها) هستند.
محققان اين پژوهش رديف برجسته ابروهاي انسانهاي قديمي را بررسي کردند. تئوريهاي زيادي درباره علت برجسته بودن ابروها مطرح شد. برخي معتقد بودند شايد استخوانهاي ابروها متصل کننده محفظه مغز يا جمجمه و صورت بودهان دکه در انسانهاي اوليه برآمدهتر بوده است. استخوانهاي ابروها همچنين ماهيچههاي صورت را که براي جويدن از آنها استفاده ميشود،تقويت ميکردند. گروه موفق شد اسکنهاي سه بعدي اشعه ايکس از جمجمه انساني اوليه از گونه انسان هايدلبرگي تهيه کند.
اين انسان اوليه که کابوه يک نامگذاري شده، بين 200 تا 600 هزار سال پيش در منطقههاي زندگي ميکرده است که در زامبياي کنوني قرار دارد. کابوه يک استخوان ابروئي دارد که از نئاندرتالها برآمدهتر است.
اُهيگينز پيشتر گفته بود که آنها بعد از تهيه عکس سه بعدي با استفاده از نرم افزارهاي محاسباتي ميزان استخوان لازم براي پر کردن فضاي بين جمجمه يا محفظه مغز و صورت را اندازهگيري ميکنند. اندکي قبل محققان اعلام کردند که اين استخوان زائد بوده است و ميتوان بيشتر آن را تراشيد. آنها همچنين به بررسي اين موضوع پرداختند که آيا استخوان ضخيم ابرو به جويدن کمک ميکرده است. در اين مورد هم آنها به اين نتيجه رسيدند که اين استخوان خيلي در جويدن مواد غذايي سفت تأثيرگذار نبوده است.
اُهيگينز اعلام کرد احتمالاً تنها يک توضيح اجتماعي ميتواند قانع کننده باشد. منظور من اين است که خشم و برتري جويي عامل ضخيم شدن استخوانهاي ابرو در اجداد انسانهاي امروزي بودند. البته محققان اين پژوهش ميگويند نظر آنها تنها بر پايه حدس و گمان است و دليل اين که چرا چهره انسان با گذشت زمان صافتر شده است، هنوز مشخص نيست.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در تلگرام
https://t.me/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار