زوميت/ فيلمهاي جديدي که از تاثيرات مخرب آلودگيهاي پلاستيک در حيات وحش منتشر شدهاند، نشان ميدهند که تهديد زبالههاي انساني روز بهروز بيشتر ميشود.
يکي از اعضاي گروه فيلمبرداري مستند «غرق در پلاستيک (Drowning in Plastic)» در شبکه تلويزيوني بيبيسي وان اعلام کرده است که پرندگان دريايي در جزيره لرد هاوو از قحطي با مرگ دست و پنجه نرم ميکنند. معده اين پرندگان به قدري پر از پلاستيک شده که ديگر جايي براي غذا ندارد. اين مستند بخشي از يکي از طرحهاي بيبيسي به نام ديدهبان پلاستيک (Plastics Watch) است که به بررسي تاثير پلاستيک روي محيطزيست ميپردازد.
زيستشناسهاي دريايي که در فيلم نشان داده ميشوند، در اين جزيره مشغول نجات پرندگان هستند. آنها با تخليهي معدهي صدها جوجه، به اين پرندگان امکان زنده ماندن را دادهاند. لانههاي اين پرندگان در جزيره لرد هاوو، در فاصلهي ۶۰۰ کيلومتري ساحل شرقي استراليا قرار دارند.
جنيفر لاورس، زيستشناسي دريايي که روي کلونيهاي کبوترهاي دريايي کار ميکند، توضيح ميدهد:
اين پرندگان هر چيزي را شکار ميکنند و تقريبا هر چيزي را که بهدست ميآورند، ميخورند. اين چيزي است که به آنها اجازه ميدهد که در حيطهي حيات وحش؛ جانوراني موفق باشند. اما وقتي که اقيانوس مملو از پلاستيک باشد، اين پرندگان قادر به تفکيک پلاستيک از غير پلاستيک نخواهند بود و بنابراين، اين زبالهها را ميخورند.
و در نهايت، اين پرندگان ناخواسته، زبالههاي پلاستيکي را به خورد جوجههاي خود ميدهند که منجر به پر شدن معدهي آنها با پلاستيک ميشود. و وقتي اين پرندگان از لانههاي خود خارج ميشوند، اعضاي تيم پژوهشي به کمک آنها ميشتابند.
دکتر لاورس ميگويد:
اگر مقدار پلاستيک بسيار زياد نباشد، از پروسهاي به نام شستوشوي معده استفاده ميکنيم و سعي ميکنيم بدون آسيب رساندن به پرنده، معده آنها را تخليه کنيم.
در همين حال، گروه فيلمبرداري بيبيسي هم به جوجهها کمک ميکنند و از لوله براي شستوشوي و تخليه پلاستيک از معده آنها استفاده ميکنند. اليزابت بونين، که در اين مجموعه مستند وظيفه گويندگي را برعهده دارد، گفته است، آنچه را که در جزيره لرد هاوو ديده، يکي از دردناکترين صحنههايي بوده که در دوران فعاليتش شاهدش بوده است.
او به بيبيسي گفت:
خروج اين مقدار زباله از معده پرندگان، شوکهآور بود. شاهد بيرون آوردن ۹۰ تکهي پلاستيکي از شکم يک جوجه بودم. اما دانشمندان به ما گفتند که آنها گاهي اوقات ۲۰۰ تا ۲۵۰ تکهي پلاستيکي را از شکم پرندگان مرده يا تهوع (پرندههاي زنده) زنده بيرون کشيدهاند. فکر کردن به اين موضوع واقعا ناخوشايند است.
معده پرندگان به قدري پر از پلاستيک است که جايي براي غذا ندارد
جنيفر لاورس افزود که بيشتر ميزان پلاستيکي که او و همکارانش در کار خود از شکم پرندگان بيرون ميکشند، کاملا قابل جلوگيري هستند.
او گفت:
ما گيرههاي لباس و مسواکهاي پلاستيکي را ميبينيم. اين وسايل را ميتوان بهراحتي با ساير مواد مانند آلومينيوم يا چوب جابهجا کرد. به عنوان مثال، مسواک من از چوب بامبو ساخته شده است.
او در ادامه گفت:
هنگامي که به تغييرات نگاه ميکنيم و آن را در مقياسهاي بزرگ جمعيت انساني در نظر ميگيريم، واقعا متوجه تغييرات قابلتوجه ميشويم. منتظر آيندهاي هستم که در آن ديگر گيرههاي پلاستيکي را از درون بدن جوجههاي (پرندگان دريايي) بيرون نکشم.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار