باشگاه خبرنگاران/ محققان کشف کردند که بره موم زنبور عسل علاوه بر پيشگيري از سرطان روده بزرگ، در کاهش و توقف رشد سلولهاي سرطاني روده نيز تاثيرگذار است.
بره موم زنبور عسل مخلوطي است که زنبور عسل با ترکيب کردن بزاق و موم با مواد جمعآوري شده از ترشح جوانه درختان، گلها و ساير منابع گياهي، ميسازد.
زنبور از اين ماده براي بستن مدخلها و منافذ ورودي و خروجي کندو استفاده ميکند؛ مطالعات نشان ميدهد که يونانيها از بره موم براي درمان آبسهها استفاده ميکردند همچنين اين ماده در ميان آشوريان براي مبارزه با عفونتها و تسريع روند بهبود رواج داشت.
مصريان نيز از بره موم براي موميايي کردن و جلوگيري از پوسيدگي مومياييهاي خود بهره ميبردند؛ اخيرا محققان متوجه شدهاند که فنيل اتر کافئين اسيد (CAPE)، ماده موثر فعال در بره موم زنبور عسل، ممکن است داراي اثرات ديگر پزشکي نيز باشد.
آنها به تازگي کشف کردهاند که بره موم داراي خواص ضدسرطاني است و ميتواند سلولهاي سرطاني را نابود کند.
محققان با آزمايش فنيل اتر کافئين اسيد بر سلولهاي سرطاني روده مشاهده کردند که اين ماده با مهار سطوحي از متالوپروتئيناز از متاستاز يا گسترش سلولهاي سرطاني جلوگيري ميکند.
بره موم به دست آمده از کندوهاي عسل شبيه يکديگر نيست؛ اين ماده در نقاط مختلف جهان متفاوت است به طور مثال بره موم توليد شده در اروپا ترکيبات شيميايي يکساني با نوع توليد شده آن در برزيل ندارد.
همين موضوع سبب شده است تا رسيدن به يک نتيجه مشخص در مورد مزاياي پزشکي بره موم براي دانشمندان مشکل باشد؛ فنيل اتر کافئين اسيد موجود در بره موم توليد شده توسط زنبورهاي عسل در کشورهاي آمريکايي و اروپايي بيشترين خاصيت پزشکي را دارا هستند.
بره مومهاي اين کشورها داراي انواع فلاونوئيدها، استرهاي اسيدهاي فنولي، ترپنوئيد و انواع اسيدهاي آمينه هستند؛ اين ترکيبات سبب شده است تا اين ماده طبيعي علاوه بر داشتن خواص ضد سرطاني داراي خواص ضدقارچي، ضدالتهابي و ضدويروسي نيز باشد و اين مواد بره موم را تبديل به يک منبع طبيعي دارويي کردهاند.
سرطان روده بزرگ رشد بدخيم پوششهاي مخاطي روده و سومين سرطان رايج در جهان است؛ اين سرطان به دنبال سري جهشهاي ژني اتفاق ميافتد و در اين نوع سرطان، پليپها که به طور طبيعي در پوسته روده تشکيل ميشوند، گاهي سرکش ميشوند، تغيير شکل ميدهند و به سرطان تبديل ميشوند.
پوليپهاي آدنوماتوز به طور مستقيم باعث مرگ نميشوند اما متاستاز سلولهاي سرطاني و گسترش سلولهاي سرطاني به ساير قسمتهاي بدن، ميتواند به مرگ فرد مبتلا منجر شود.
فنآوريهاي فعلي در پزشکي، درمانهاي مختلفي را براي انواع مختلف سرطان کشف و مطرح کردهاند، اما متاسفانه هر کدام از اين روشهاي درماني عوارض جانبي منفي را براي فرد بيمار به همراه دارند.
محققان سراسر جهان در تلاشند تا درمانهاي ضد سرطان جايگزين را کشف کنند. در همين زمينه بره موم زنبور عسل ميتواند يکي از گامهاي بلند به سوي يک داروي سرطاني سالمتر و بدون عوارض جانبي شيميايي باشد.
حقايقي در مورد سرطان کولورکتال
سرطان کولورکتال دومين علت مرگ و مير ناشي از سرطان در مردان و زنان ايالات متحده آمريکا است. ۶۰ درصد مرگ و ميرهاي سرطان کولورکتال با غربالگري قابل پيشگيري است؛ از هر ۲۰ نفر، يک نفر به سرطان کولورکتال مبتلاست.
۲۵ درصد از افراد مبتلا به سرطان کولورکتال نيز داراي سابقه ابتلاي خانوادگي به اين بيماري بودند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار