ايسنا/ گرمترين سيارهاي که تاکنون توسط اختر شناسان کشف شده است، درجه حرارت آن به حدي زياد است که جو خود را ميسوزاند و انرژي آن را به ستاره ميزبانش ميفرستد.
ستاره شناسان موسسه نجوم "مکس پلانک" در هايدلبرگ آلمان ميگويند که سياره فراخورشيدي "کِلت-9بي"(KELT-9b) آينده درخشاني ندارد.
کِلت-9بي گرمترين سيارهاي است که تاکنون کشف شده است. فاصله اين سياره از زمين 650 سال نوري است و اندازه آن حدود 2 برابر سياره مشتري ميباشد. ستارهشناسان "دانشگاه ايالتي اوهايو" و "دانشگاه وندربيلت" در 6 ژوئن 2017 اين سياره را کشف کردند. دماي سطح کِلت-9بي بالغ بر 4300 درجه سانتي گراد است. اين دما با دماي بسياري از ستارهها برابري ميکند اما از خورشيد منظومه شمسي دماي کمتري دارد.
" في يان" و "توماس هنينگ" محققان اين مطالعه در تحقيقات اخيرشان گفتند که جو سياره فراخورشيدي کِلت-9بي متوسط ستاره ميزبانش که "کلت 9 " (KELT-9) نام دارد، به شدت در حال گرم شدن است.
هدف کلت يافتن سيارات فراخورشيدي جديد با استفاده از "روش گذر" است. اين هدف با يافتن شيب موقت روشنايي يک ستاره انجام ميشود. کِلت-9بي نيز از روش گذر و در جهت صورت فلکي "ماکيان" يافت شد.
وزن اين سياره سه برابر سنگينتر از مشتري است و در مدار بسيار کوتاهي در اطراف ستاره ميزبانش که دماي آن حدود 17 هزار و 500 درجه فارنهايت است، قرار دارد که اين ميزان دما تقريبا دو برابر دماي خورشيد است زيرا دماي خورشيد حدود 9900 درجه فارنهايت است.
نزديکي ستاره کِلت-9بي به آن ستاره به اين معني است که قفل جزر و مدي رخ داده است و آن سمت هم هميشه روز است. در اين سمت از سياره، درجه حرارت ميتواند تا 7800 درجه فارنهايت نيز برسد.
توماس هنينگ، يکي از محققان اين مطالعه گفت: اين سياره من را به ياد ايکاروس افسانهاي که به خورشيد نزديک شده است، مياندازد. البته اين سياره از بين نخواهد رفت اما مطمئنا بخش مهمي از خود، يعني جو خود را را از دست خواهد داد.
محققان با استفاده از طيف سنج"CARMENES" تلسکوپ 3.5 متري "رصدخانه کالار آلتو" در اسپانيا دريافتند که کِلت-9بي نه تنها جو را متورم ميسازد، بلکه از نيروي گرانشي قوي خود براي کشيدن هيدروژن سياره به سمت خودش نيز استفاده ميکند.
محققان بر اين باورند که اين سياره بيش از 100 هزار تن هيدروژن در ثانيه از دست مي دهد و اگر اين عمل ادامه پيدا کند، اين سياره تمام جو خود را از دست خواهد داد و به يک هسته سنگي و خالي تبديل خواهد شد.
اين مطالعه در مجله " Nature Astronomy" منتشر شد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار