مهر/ محققان در بخش هايي از مريخ تپه هايي مرموز و هلالي شکل يافته اند. به عقيده آنان اين تپه ها نشانه هايي از الگوهاي وزش باد و حيات ميکروبي در ميلياردها سال گذشته در اين سياره دارند.
صدها تپه هلالي شکل که سطح مريخ را پوشانده اند، سرنخ هاي جديد از وجود حيات ميکروبي باستاني در اين سياره ارائه مي کنند. اين تپه ها چشم اندازي از آب و هواي مريخ در گذشته و تغييرات الگوهاي باد نيز فراهم مي کنند.
اما کارشناسان معتقدند علاوه بر آن هدفي مناسب براي جستجو از حيات باستاني در اين سياره هستند زيرا در گذشته ميکروب ها در مقابل اشعه هاي شديد در اين نقاط پناه مي گرفتند.
دانشمندان در تحقيق تازه توضيح داده اند: تپه هاي مرموز در حقيقت پس از جاري شدن مواد آتشفشاني يا رسوب آن در ساختارهاي شني به وجود آمده اند و ساختار خود را حفظ کرده اند.
هرچند ممکن است باد شن ها را پراکنده کرده باشد و روي تپه را آشکار و بخش هايي از آن را ساييده باشد اما شکل اصلي آن دست نخورده باقيمانده است.
اين ساختارهاي جالب روي زمين نيز ديده مي شوند. اما تپه هاي مرموز در تصاوير ماهواره اي مناطق مختلف مريخ از جمله حوضچه Hellas و Noctis Labyrinyhus ديده مي شوند.
محققان بيش از ۴۸۰ تپه احتمالي در منطقه Noctis Labyrinyhus و بيش از ۳۰۰ مورد در شرق Hellas يافته اند. در اين مناطق ارتفاع تپه ها به ترتيب به ۱۳۰ و ۲۴۶ فوت مي رسد.
به گفته محققان اين تپه ها نشانگر الگوهاي باد در مريخ در ميلياردها سال قبل بوده اند.
از سوي ديگر دانشمندان معتقدند اين تپه ها سرنخ هاي مهمي از حيات باستاني در اين سياره را در خود دارند. اين درحالي است که تپه ها روي زمين نيز از حيات پشتيباني مي کنند. البته اين تپه ها شباهت زيادي به نمونه هاي موجود در مريخ دارند.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار