مهر/ يک آمريکايي پس از جدي گرفتن يافته هاي تجربي خود در مورد امکان مقابله با کاهش جمعيت زنبورها در جهان با تکثير قارچ توانست به نجات جان اين حشره مفيد کمک کند.
پل استامتس چند باري خواب ديده بود که توانسته با پرورش و تکثير قارچ زنبورها را از خطراتي که توليد مثل آنها را به خطر انداخته مقابله کند و سرانجام تصميم گرفت اين خواب ها را جدي بگيرد و کاري انجام دهد.
البته اين خواب هاي او بدون پس زمينه قبلي نبود. وي مي گويد اولين بار در سال ۱۹۸۴ متوجه شده بود که دسته اي از زنبورها به طور مداوم به قارچ هاي پرورشي وي سر مي زنند و به کندوهاي خود برمي گردند. آنها حتي براي دسترسي راحت به رشته هاي زيرين قارچ ها بدنه بيروني آنها را سوراخ کرده بودند. رشته هاي زيرين قارچ ها حاوي الياف فيبرمانندي هستند که از نظر ظاهري به تار عنکبوت شباهت دارند.
استامتس تصور کرده بود که اين زنبورها در جستجوي شکر هستند و سرانجام يک دهه بعد وي و دوستانش که اخبار متعددي را در مورد کاهش جمعيت زنبورها مطالعه کرده بودند به فکر افتادند به طور جدي بر روي ايده تکثير قارچ براي نجات جان اين حشرات مفيد کار کنند.
از جمله عوامل مهم کاهش تعداد جمعيت زنبورهاي عسل مي توان به انواع انگل ها، ويروسها، مواد شيميايي مورد استفاده در صنعت کشاورزي و غيره اشاره کرد.
بررسي هاي جديد علمي نشان داده رشته هاي تارعنکبوتي موجود در قارچ ها موسوم به ميسليوم ها هم حاوي شکر و هم حاوي موادي ضدويروسي هستند که مي توانند از جان زنبورها در برابر ميکروب ها و ويروس هاي خطرناک محافظت کنند و لذا مصرف مداوم آنها مي تواند بدن زنبورها را در برابر عفونت هاي ويروسي واکسينه کند.
از همين رو پل استامتس پرورش قارچ به منظور نجات جان زنبورها را افزايش داد و البته در گذر زمان ويروس ها نيز خطرناک تر و مقاوم تر شده اند. يکي از اين ويروس هاي خطرناک تهديدکننده جان زنبورها Varroa نام دارد و پژوهش هاي انجام شده در دانشگاه مريلند نشان مي دهد رشته هاي قارچ مي توانند با ويروس Varroa نيز مقابله کنند. وي مدتي است که يک شرکت تجاري به نام Fungi Perfecti را هم براي توليد انبوه رشته هاي ميسليوم تاسيس کرده است. محققان در تلاش هستند دريابند رشته هاي يادشده چگونه مي توانند سيستم ايمني بدن زنبورها را تقويت کنند.
بازار