گجت نيوز/ قطب جنوب را ميتوان يکي از بخش هاي اسرارآميز کره زمين دانست. در اين مقاله قصد داريم تعدادي از حقايق جالب و باورنکردني در رابطه با قطب جنوب را بيان کنيم.
مسائل زيادي درباره کره زمين وجود دارد که ما چيزي از آنها نميدانيم؛ مخصوصا مناطق دور دست که داراي آب و هواي سخت هستند. قطب جنوب، منطقهاي يخي، متروک و دور افتاده بوده که اسرار زيادي دارد. دانشمندان به تازگي شروع به کشف سرزمينهاي وسيع و گنجينههاي پنهان قطب جنوب کردهاند.
يکي از کاربران اينترنت، ليستي از حقايق قطب جنوب را گردآوري و منتشر کرده است. در ادامه 27 مورد از حقايق هيجانانگيز و باورنکردني در رابطه با قطب جنوب را بيان خواهيم کرد.
1: يک دانشمند آمريکايي، اولين و تنها فردي بود که با استفاده از برنامه Tinder در قطب جنوب، موفق به يافتن يک شخص ديگر شد
يک دانشمند آمريکايي که در حال انجام تحقيقات در قطب جنوب بود، تصميم گرفت که براي سرگرمي وارد برنامه تيندر شود. او قصد داشت ببيند که آيا هيچ زني در قطب جنوب وجود دارد؟
در ابتدا، هيچ پروفايلي نمايش داده نشد، اما پس از افزايش شعاع جستجو برنامه توسط محقق آمريکايي، او يک نفر را پيدا کرد. فاصله دانشمند آمريکايي تا فرد مورد نظر، تنها 45 دقيقه راه توسط يک هليکوپتر بود. دانشمند آمريکايي حرکت خود را آغاز کرد و پس از گذشت مدت زماني اندک، آنها همديگر را پيدا کردند و اولين ملاقات توسط برنامه تيندر در قطب جنوب را رقم زدند.
2: مناطقي در اين قاره وجود دارند که برف و باران را به مدت 2 ميليون سال دريافت نکردهاند
چيزي در حدود 1 درصد از مساحت قطب جنوب (4 هزار کيلومتر يا 2 هزار و 500 مايل) بدون يخ است؛ اين مناطق را درههاي خشک يا آباديهاي قطب جنوب مينامند؛ گفته ميشود عجيبترين بيابانهاي جهان هستند و دانشمندان بر اين باورند که هيچ برف يا باراني را در مدت زمان دو ميليون سال نديدهاند.
دانشمندان استراليايي پس از انجام تحقيقات متوجه شدند که مناطق بدون يخبندان تا پايان قرن 21، به 25 درصد از مساحت کل قطب جنوب خواهند رسيد. اين مسئله ميتواند تنوع زيستي قاره را تغيير دهد.
3: آبشاري در قطب جنوب وجود دارد که آن را آبشار خوني ناميدهاند
نگران نباشيد، هيچ خونريزي در آنجا وجود ندارد. 5 ميليون سال قبل، مناطق شرقي قطب جنوب به علت افزايش سطح دريا به زير آب رفتند و درياچهاي شور تشکيل شد که پس از گذشت چندين ميليون سال، يخچالهاي طبيعي در بالاي درياچه شکل گرفتند. هنگامي که انجماد انجام شد، آبهاي زيردست، شورتر شدند. هم اکنون، درياچه وابسته به يخچالهايي که زير آبشار خوني قرار دارند، سه برابر از آب دريا شورتر هستند؛ شورتر از آنکه بخواهند دچار انجماد شوند. آب زير يخچال طبيعي تيلور (نام يکي از يخچالهاي طبيعي) که آبشار خوني را ايجاد ميکند، داراي مقادير زيادي آهن بوده و هنگامي که با هوا ترکيب شود، آهن، اکسيد شده و رنگ قرمز ايجاد ميشود.
4: شهاب سنگهاي زيادي در اين قاره يافت ميشوند
دانشمندان بر اين باورند که در سراسر کره زمين، تعداد يکساني شهاب سنگ وجود دارد. اگر آنها در يک جنگل مرطوب سقوط کنند، به دليل تماس با اکسيژن و رطوبت از بين خواهند رفت؛ اما اگر در مکاني خشک همانند قطب جنوب سقوط کنند، تقريبا احتمال از بين رفتن وجود ندارد.
شهاب سنگها همانند لکهاي بر روي سطح سفيد و يخي قطب جنوب ظاهر ميشوند. برخي از تودههاي يخي در دريا به دلايلي همانند برخورد با کوه متوقف ميشوند. اگر اين تودههاي يخي به مدت زمان طولاني در يک مکان قرار داشته باشند، بادهاي قوي و نور آفتاب سطوح بالاي آن را تبخير کرده و رازهايي همانند شهاب سنگ را فاش ميکنند. از همين طريق، بيش از 20 هزار نمونه سنگ با منابعي ناشناخته از سال 1976 ميلادي جمعآوري شدهاند.
5: 70 درصد از آب شيرين جهان در قطب جنوب است
چيزي در حدود 90 درصد از يخهاي موجود در جهان و 70 درصد آب شيرين جهان در قطب جنوب قرار دارد. اگر تمام يخهاي قطب جنوب تبديل به آب شوند، سطح دريا در سراسر کره زمين تا 200 فوت (61 متر) افزايش پيدا خواهد کرد.
6: ميانگين ضخامت لايههاي يخ در قطب جنوب 1 مايل است
قطب جنوب، تقريبا به صورت کامل پوشيده از لايههاي ضخيم يخ است (به غير از درههاي خشک که حدود 1 درصد از اين منطقه را تشکيل ميدهند).
ضخامت لايههاي يخي به موقعيت مکاني بستگي دارد؛ لايههاي يخ در شرق اين قاره از غرب ضخيمتر هستند. به طور ميانگين، ضخامت لايههاي يخ بيشتر از 1.6 کيلومتر است، اما در برخي مناطق به 3 مايل (4.8 کيلومتر) هم ميرسد.
7: بزرگترين توده يخ شناور ثبتشده از جزيره جامائيکا هم بزرگتر است
بزرگترين توده يخ شناور ثبت شده در جهان، B-15 بوده و 183 مايل (295 کيلومتر) طول، 23 مايل (37 کيلومتر) عرض و همچنين 4 هزار و 200 مايل مربع (11 هزار کيلومتر مربع) مساحت دارد. اين توده يخ شناور از جزيره جامائيکا هم بزرگتر است.
توده يخ شناور B-15 در سال 2000 ميلادي به تودههاي يخ کوچکتر تبديل شد و به سمت دريا حرکت کرد.
8: اميليو مارکوس پالما ؛ اولين انسان متولد شده در قطب جنوب
اميليو مارکوس پالما (Emilio Marcos Palma) در سال 1978 ميلادي، عنوان اولين انسان متولد شده در قطب جنوب را به خود اختصاص داد. پدر اميليو يکي از مسئولين ارتش آرژانتين در پايگاه تحقيقاتي اسپرانزا (Esperanza) بود. پس از تولد اميليو، 10 نفر ديگر هم در قطب جنوب به دنيا آمدند، اما محل تولد او در قطب جنوب مشخص بوده و در کتاب رکوردهاي گينس هم ثبت است.
9: قطب جنوب هيچ منطقه زماني رسمي ندارد
قطب جنوب تقريبا غير قابل سکونت بوده و به طور رسمي در مناطق زماني تقسيم نشده است. تعدادي از ايستگاههاي موجود در اين قاره از منطقه زماني کشور خود يا کشورهاي نزديک استفاده ميکنند. ايستگاه آمريکايي پالمر از زمان تابستاني شيلي استفاده ميکند، زيرا شيلي نزديکترين کشور به ايستگاه است.
10: قديميترين اسپرم جهان در قطب جنوب يافت شد
دانشمندان کشور سوئد در سال 2015 ميلادي موفق به کشف يک پيله 50 ميليون ساله شدند که داراي قديميترين اسپرم جهان بود. زندگي اين اسپرم بسيار کوتاه و يافتن آن هم کاري سخت بود، اما به دليل گرفتار شدن در يک پيله قبل از سخت شدن، اسپرم به مدت 50 ميليون سال حفظ شد.
11: دو شهر غير نظامي در قطب جنوب وجود دارد
بزرگترين شهر از ميان دو شهري که در قطب جنوب وجود دارند، Villa Las Estrellas (شهر ستارهها) نام دارد که توسط پينوشه (Pinochet) در سال 1984 ميلادي تاسيس شد؛ او قصد داشت تا حضور شيلي در اين منطقه را تاييد کند.
شهر پينوشه در حال حاضر يکي از ايستگاههاي تحقيقاتي بوده و داراي مدرسه، بيمارستان، هتل، اداره پست، اينترنت و حتي تلويزيون و پوشش تلفن همراه است.
شهر دوم را اسپرانزا (Esperanza) مينامند و در آنجا ايستگاه تحقيقاتي آرژانتين قرار دارد. خانههاي اين شهر در فصل زمستان داراي 55 سکنه بوده که شامل 10 خانواده و 2 معلم مدرسه ميشود. شهر اسپرانزا در سال 1953 ميلادي تاسيس شد. اسپرانزا در سال 1978 ميلادي و به دليل تولد اميليو مارکوس پالما، به طور گسترده در سطح جهان شناخته شد.
12: ممنوعيت ورود سگهاي سورتمه به قطب جنوب از سال 1994
سگهاي سورتمه در سال 1911 ميلادي، تدارکات محققان نروژي به رهبري رولد آموندسن (Roald Amundsen) را حمل ميکردند؛ اولين گروهي که قصد داشتند به اين قاره دست يابند. پس از آن، سگهاي سورتمه براي ساليان متمادي در قطب جنوب نگهداري و به کار گرفته شدند.
از سال 1993 ميلادي و به علت ترس از انتقال ويروس هاري يا فرار کردن و بر هم زدن نظم زندگي جانوران، ورود و نگهداري سگهاي سورتمه در قطب جنوب ممنوع شد.
13: بيش از 300 درياچه بزرگ زير لايههاي يخ وجود دارند
تاکنون بيشتر از 300 درياچه بزرگ در زير لايههاي يخ قطب جنوب شناسايي شدهاند. آنها به علت گرماي وابسته به مرکز زمين و فشار يخ نميزنند. درياچهها بخشي از شبکه گسترده هيدروژني زير لايههاي يخ هستند.
برخي از درياچهها به هم پيوسته بوده و آب در گردش است، اما برخي از درياچهها با يکديگر ارتباطي ندارند و به نظر ميرسد که آب بايد هزاران سال در يک مکان باشد. دانشمندان بر اين باورند که اين درياچههاي بدون ارتباط، محل زندگي جانوران کوچک و ميکروسکوپي هستند که تاکنون توسط علم کشف نشدهاند.
بازار