باشگاه خبرنگاران/ اکنون در خانهها فيلترهاي هوا مورد استفاده قرار ميگيرد که براي جذب و از بين بردن ذرات بسيار کوچک از جمله کلروفرم و بنزن نميتوانند مورد استفاده قرار بگيرند.
کارشناسان در مرحله اول اين طرح، پيچکهاي خاصي را در محيط آزمايشگاهي کشت داده و دريافتند غلظت آلايندههاي هواي آزمايشگاه به ميزان فراوان کاهش يافته است.
توسعه و دگرگوني ژنتيکي گياه پيچک براي کاهش ميزان آلايندههاي محيط درون خانه حاصل پژوهش دانشمندان دانشگاه واشنگتن بوده است.
کارشناسان نوعي دگرگوني ژنتيکي در گياه به وجود آوردهاند که سبب ميشود از مواد آلاينده موجود در هوا براي تغذيه استفاده کند و به اين ترتيب سبب تصفيه شدن هواي محيط شود.
محققان به افراد توصيه ميکنند به ويژه در زماني که هوا آلوده است يا در فصلهاي سرد سال که پديده وارونگي هوا و افزايش ميزان آلايندهها روي ميدهد براي مقابله با آلودگي هوا و تصفيه کردن هواي درون خانه همچنين افزايش ميزان رطوبت نسبي هوا در خانه از گل و گياهان مختلف نگهداري کنند.
گل و گياه در خانه عامل تصفيه هوا
براي تميز نگه داشتن هواي درون خانه در روزهايي که هوا آلوده است کارشناسان توصيه ميکنند افراد به ميزان ۵ الي ۱۰ دقيقه پنجرهها را باز نگه دارند، در زمان استفاده از حمام حتماً از فن و دستگاه تهويه هوا استفاده کنند تا هواي آلوده آغشته به انواع ذرات آلاينده ناشي از شويندهها از خانه خارج شود.
پس از استحمام حتما حمام به طور کامل خشک شود تا از گسترش ميکروب و رشد باکتري و قارچها جلوگيري شود.
دور نگه داشتن سطل زباله از يخچال، ماشين لباس شويي و قرار دادن آن درمحلي خشک، تعويض به موقع و شست و شوي درون سطل زباله از رشد عفونت و عاملهاي باکتريايي درمحيط خانه جلوگيري ميکند.
در زمان آشپزي و پخت و پز يا استفاده از فرهاي برقي يا گازي استفاده از دستگاه تصفيه هوا يا هود ميتواند سبب کاهش خطر ابتلا به سرطانهاي دستگاه تنفسي، دوده زدن ديوارها و آلودگي محيط به عاملهاي آلاينده چون کربن شود.
با کفش وارد فضاي دروني خانه نشويد، گردگيري روزانه به ويژه کف سطوح و کناره درب و پنجرهها و نيز تميز کردن بدنه هود، دودکش و بدنه دستگاههاي تصفيه کننده ميتواند از تجمع آلودگي درفضاي دروني خانه جلوگيري کند.
کارشناسان دماي مناسب براي محيط درون خانه را درحدود ۱۸ درجه سانتي گراد ميدانند؛ بالا رفتن بيش از اندازه رطوبت درفضاي دروني خانه نيز ميتواند زمينه ساز رشد قارچ، ميکروب و ساير عاملهاي بيماري زا شود.
بنزن، يکي از مواد شيميايي بسيار خطرناک است که در محصولاتي، چون الياف پلاستيک و ساير الياف مصنوعي به ميزان فراوان يافت ميشود.
ماده شيميايي خطرناک ديگر، فرمالدهيد است که در برخي محصولات چوبي و دود سيگار وجود دارد؛ کارشناسان اين ماده را يکي از خطرناکترين مواد سرطان زا ميدانند.
تميز بودن فضاي درون خانه براي جلوگيري از ابتلا به بيماريهاي مختلف به ويژه بيماريهاي تنفسي، آسم و آلرژي اثرگذار است.
بازار