ايسنا/ پژوهشگران پژوهشگاه رويان در بررسيهاي خود استفاده از پوششي با امکان تعديل سيستم ايمني براي پيوند جزاير لانگرهانس و درمان ديابت را مورد واکاوي قرار دادهاند.
ديابت يکي از بيماريهاي رايج عصر ماست که کنترل آن دشوار و هزينهبر است و عوارض جانبي فراواني دارد. پيوند جزاير لانگرهانس، که توليدکننده انسولين و کاهنده قند خون هستند، روشي درماني براي اين بيماري محسوب ميشود؛ اما از آنجا که ديابت يک بيماري خود ايمني است، جزاير پيوندشده در معرض سيستم ايمني فرد دريافتکننده مجدداً تخريب ميشوند.
يکي از روشهاي محافظت از جزاير پيوند شده قرار دادن آنان در پوششي است که ضمن عبور اکسيژن و مواد مغذي از عبور اجزاي سيستم ايمني که جزاير را تخريب ميکنند جلوگيري کند. با اين حال پوششهاي توليد شده تا امروز قادر به جلوگيري از عبور سايتوکينها و آنتيژنهاي مربوط به خود جزاير نبودهاند.
به منظور غلبه بر اين مشکل، ژيلا ايزدي، دکتر حاجي زاده، دکتر حميد اکبري جوار، دکتر بهاروند و همکارانشان در پژوهشگاه رويان، دانشگاه علوم پزشکي تهران، انيستيتو پاستور و دانشگاه علوم پزشکي شيراز، پژوهشي را طراحي کردند که طي آن در فضاي داخلي پوشش محافظ فراگيرنده جزاير لانگرهانس پروتئينهاي تعديل کننده سيستم ايمني متصل شده بود.
نتايج اين پژوهش که در مجله بينالمللي و معتبر Biomaterials به چاپ رسيده است، نشان ميدهد، استفاده از پوشش توليد شده در اين پژوهش، مقاومت جزاير در برابر سيستم ايمني را به شکل معنيداري افزايش ميدهد. همچنين محققان اين طرح اثر استفاده از پوشش داراي تعديل کننده سيستم ايمني در فضاي داخلي را در ايجاد امکان پيوند جزاير لانگرهانس گونهاي جانوري به گونهاي ديگر را مورد بررسي قرار دادند. نتايج نشان داد گروههاي دريافت کننده جزاير در اين پوشش جديد نسبت به گروه کنترل کاهش قند خون بيشتر را تجربه ميکردند.
نتايج اين پژوهش نشان داد استفاده از تعديل کنندههاي سيستم ايمني در فضاي داخلي پوششها روش موثري است و ميتواند افقهاي تازهاي را در پيوند جزاير لانگرهانس و درمان ديابت ايجاد کند.
بازار