باشگاه خبرنگاران/ کارشناسان اعلام کردهاند ماهواره مخصوص شناسايي سيارههاي فراخورشيدي به نام CHEOPS متعلق به آژانس فضايي اتحاديه اروپا، ESA در آستانه پرتاب به فضا قرار دارد.
در ساخت اين ماهواره شکارچي سيارههاي فراخورشيدي از فناوريهاي پيشرفته استفاده شده است؛ پرتاب اين ماهواره در پاييز امسال از گويان کشور فرانسه با استفاده از نوعي موشک سايوز که به وسيله شرکتي با ماهيت فرانسوي (Arianespace) ساخته شده؛ انجام خواهد شد.
ماهواره جست وجو گر CHEOPS به مطالعه بر روي سيارههاي ميزبان به ويژه سيارههايي که ابعادي مشابه زمين تا سياره نپتون دارند ميپردازد و اين ماهواره افزون بر سيارههاي فراخورشيدي به مطالعه خورشيد آن سيارهها نيز ميپردازد و ميزان درخشندگي ستارهها را بررسي خواهد کرد.
به گفته کارشناسان طول بازه مفيد ماموريت اين ماهواره حداقل سه سال و نيم خواهد بود؛ هزينه ساخت اين ماهواره و ماموريت آن حدود ۵۰ ميليون يورو شده است.
افزون بر کاوشگر سيارههاي فراخورشيدي CHEOPS آژانس فضايي اتحاديه اروپا طرحهاي فضايي ديگري نيز در دست اجرا دارد از جمله PLATO -Planetary Transits and Oscillations of Stars که راهاندازي آن درسال ۲۰۲۶ انجام خواهد شد؛ اين ماهواره براي شناسايي و کشف سيارههاي فراخورشيدي با پوشش سنگي ساخته شده است و يکي از اهداف پرتابي آن، شناسايي حيات فرازميني است.
طرح پژوهشي فضايي ديگر ESA-the Atmospheric Remote‐sensing Infrared Exoplanet Large‐survey spacecraft به اختصار ARIEL نام دارد که درسال ۲۰۲۸ به فضا پرتاب خواهد شد؛ اين ماهواره فضايي براي شناسايي ستارههاي سيارههاي فراخورشيدي مورد استفاده قرارخواهد گرفت.
يکي از پروژههاي فضايي ديگر آژانس فضايي اتحاديه اروپا، سفينه فضايي گايا Gaia است که درسال ۲۰۱۳ به فضا پرتاب شد تا به تهيه نقشه سه بعدي از کهکشان راه شيري بپردازد. اين ماهواره فضايي همچنين تا کنون به شناسايي و رصد سيارههاي فراخورشيدي نيز پرداخته است.
بازار