مهر/ اولين پيوند سلولهاي بنيادي خونساز در بيمار مبتلا به اچ آي وي، براي اولين بار در ايران و خاورميانه انجام شد.
مينو محرز رئيس مرکز تحقيقات ايدز دانشگاه علوم پزشکي تهران، ظهر چهارشنبه در نشست خبري که در محل مرکز تحقيقات ايدز دانشگاه علوم پزشکي تهران برگزار شد، گفت: اين عمل پيوند سلولهاي بنيادي خون ساز در بيمار مبتلا به عفونت اچ آي وي، براي اولين بار در ايران و خاورميانه انجام شده است.
وي با اشاره به اهميت اين پيوند در بيمار مبتلا به عفونت اچ آي وي، افزود: در ماه ۲۰۰ بيمار مبتلا به ايدز در اين مرکز ويزيت ميشوند.
محرز به آمار ايدز در کشور اشاره کرد و گفت: گزارشها حاکي از ۴۰ هزار مبتلا در کشور است که آمارهاي غير رسمي بيش از دو تا سه برابر اين آمار است. زيرا ما نميتوانيم همه افراد مبتلا را شناسايي کنيم.
وي با تاکيد بر ضرورت اطلاع رساني و آگاهي بخشي در جامعه براي کنترل بيماري ايدز، افزود: در حال حاضر بيشترين راه انتقال، تماس جنسي است.
سيد رضا صفايي فوق تخصص خون و انکولوژي، در تشريح اين عمل پيوند، گفت: بيمار، فرد ۴۴ سالهاي است که مبتلا به ايدز بوده و شرايط عمومي و سن او، اجازه اين پيوند را داد.
وي با اشاره به موفقيت آميز بودن اين پيوند، افزود: خوشبختانه اين پيوند با موفقيت انجام شده و در حال حاضر دو هفته از زمان اين پيوند ميگذرد و بيمار مرخص شده است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران، با اشاره به اينکه اين بيمار به مدت سه ماه تحت مراقبت قرار ميگيرد، ادامه داد: بعد از آن، بيمار به پزشک معالج خودش معرفي و تحت نظر قرار دارد.
صفايي در پاسخ به اين سوال که اين پيوند تأثيري در روند کنترل ويروس اچ آي وي دارد يا خير، گفت: انتظار چنين تأثيري را نداريم، اما گزارشهايي داشته ايم که در روند کنترل ويروس اچ آي وي، تأثير داشته است.
سيد علي دهقان منشادي استاديار گروه عفوني دانشگاه علوم پزشکي تهران، با عنوان اين مطلب که عفونت اچ آي وي به تنهايي منعي براي پيوند ندارد، گفت: يکي از مشکلات در مسير خدمت به اين بيماران، عدم آگاهي پرسنل از واقعيتهاي اين قبيل بيماران است.
وي افزود: شايد همين عدم آگاهي از شرايط بيماران اچ آي وي، باعث شده اين افراد از دريافت خدمات پزشکي، محروم شوند.
بازار