نماد آخرین خبر

استفاده از ژل قندی برای حمل واکسن‌ها به جای یخچال

منبع
ايسنا
بروزرسانی
استفاده از ژل قندی برای حمل واکسن‌ها به جای یخچال
ايسنا/ محققان يک روش جديد براي حمل و نقل و جابجايي واکسن‌ها توسعه داده‌اند که ژل‌هاي قندي آنها را در برابر دماي تا ۴۰ درجه سانتيگراد از گرما حفظ و حمل و نقل را آسان‌تر و ارزان‌تر مي‌کنند. گروهي از دانشمندان دانشگاه مک‌مستر (McMaster) در تلاش براي ايجاد دسترسي بيشتر واکسن‌ها در مناطق دور افتاده و صعب العبور، يک ژل قندي ارزان قيمت توليد کرده‌اند که مي‌تواند واکسن‌هاي ضد ويروسي حساس به گرما را تا هشت هفته در گرماي ۴۰ درجه سانتيگراد از گرم شدن حفظ کند. اميد اين است که اين ژل نه تنها ايمني در برابر ويروس را براي افراد بيشتري فراهم مي‌کند، بلکه به مبارزه با گسترش بيماري‌هاي خطرناک مانند ابولا نيز کمک مي‌کند. واکسن‌ها بيش از ۲۰۰ سال است که جان صدها ميليون نفر را نجات داده‌اند. آنها بسياري از بيماري‌هاي فراگير را در بسياري از نقاط جهان ريشه‌کن کرده‌اند و آبله را تنها به گونه‌هاي در معرض خطر محدود کرده‌اند. امروزه واکسن‌ها اولين خط دفاعي ما در برابر شيوع آنفلوانزا و سرخک هستند. متأسفانه توانايي واکسن‌هاي ضد ويروسي مدرن براي جلوگيري از شيوع بيماري‌هاي همه‌گير به دليل مشکل در توزيع که "زنجيره سرد" ناميده مي‌شود، محدود مي‌شود. بسياري از واکسن‌ها بسيار حساس به دما هستند و بايد در دماي بين ۲ تا ۸ درجه سانتيگراد نگه‌داري شوند که اين امر باعث مي‌شود حمل و نقل آنها بسيار دشوار شود. طبق گفته تيم تحقيقاتي، انتقال واکسن‌ها به برخي از مناطق آفريقا با وسايل سرمايشي مانند کولرهاي خورشيدي که روي شترها سوار مي‌کنند، ۸۰ درصد هزينه‌ها را کاهش مي‌دهد. اما بدون اين کولرها، واکسن‌ها ظرف يک ساعت فاسد مي‌شوند. اين تکنيک جديد نياز به خنک کردن واکسن‌هاي استاندارد را با مخلوط کردن آنها با قندهاي پالولان و ترهالوز قندها در فرآيندي که تيم مي‌گويد ساده‌تر از ريختن خامه و شکر به قهوه است، کاهش مي‌دهد. اين تکنولوژي که توسط مهندسان شيمي در دانشگاه مک‌مستر توسعه يافته از يک پوشش خوراکي براي نگه‌داري طولاني مدت ميوه‌ها و سبزيجات استفاده شده است. اين ژل-واکسنِ قندي در قطعه‌هايي با دوز مشخص ذخيره مي‌شوند. جايي که ژل خشک مي‌شود و بعدها در هنگام استفاده، پزشکان ژل را با آب مخلوط مي‌کنند تا واکسن بازيابي شود و آن را استفاده کنند. تاکنون واکسن‌هاي آنفلوانزا و ويروس تبخال با استفاده از اين روش ساخته و با موفقيت بر روي موش‌هاي آزمايشگاهي آزمايش شده است. با توجه به اين که اين ژل در حال حاضر توسط اداره غذا و داروي آمريکا تأييد شده است، ممکن است ورود اين تکنولوژي به بازار طولي نکشد و تيم سازنده با همکاري يک شريک تجاري آماده انجام اين کار است. "کارلوس فيلپيو" رئيس بخش مهندسي شيمي دانشگاه مک‌مستر مي‌گويد: ساختن اين ژل در واقع نسبت به تکنولوژي مورد نياز براي ساخت خود واکسن بسيار ساده است. اين تحقيق در Scientific Reports منتشر شده است. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره