فارس/ تيمي از دانشمندان علوم زمينشناسي دانشگاه «آکسفورد» به سرپرستي «کن آمور»، شواهدي از برخورد شهابسنگ بزرگي در جزاير بريتانيا کشف کردند.
از آنجايي که برخورد شهابسنگها، اجرام آسماني، سيارکها و ستارههاي دنبالهدار تاثيرات مهمي بر تاريخچه زمين گذاشتهاند، دانشمندان علاقه زيادي به تحقيق در مورد آنها دارند. در اثر چنين برخوردهايي، دايناسورها منقرض شده و پستانداران به وجود آمدند، همچنين اين برخوردها مسئول حضور آب و عناصر مختلف در پوسته زمين و به وجود آمدن پديدههاي مهم زمينشناسي هستند.
البته مشکلاتي در رابطه با کشف و تحقيق اين برخوردها وجود دارد، زيرا زمين برخلاف ديگر سيارات، داراي طبيعتي است که به سرعت چنين شواهدي را پاک ميکند؛ مگر اينکه برخوردها در مکانهاي مناسبي از زمين مانند شمال غرب اسکاتلند رخ دهند، زيرا آب و صخرههاي جوان اين منطقه سرنخهاي اين رويدادها را حفظ ميکنند.

آمور گفت: مواد ساييده شده در طول برخورد شهابسنگهاي غولپيکر به ندرت بر روي زمين حفظ ميشوند زيرا مواد به سرعت فرسايش مييابند، به همين خاطر اين کشف بسيار هيجانانگيز است.
گفتني است؛ طبق ارزيابيهاي اين تيم و دادههاي زمينشناسي، قطر اين گودال 14 متر است، البته بزرگي اين شهابسنگ هنوز به طور کامل مشخص نيست اما محققان معتقدند که اين سنگ آسماني بسيار بزرگ بوده و سرعت بسيار زيادي داشته است.
بازار