ديجياتو/ در بخش شمال شرقي سيبري سر عظيم يک گونه از گرگهاي پليستوسن که 30 تا 40 هزار سال قبل ميزيسته از زمين بيرون آورده شد. لايههاي يخ دائمي در اين قسمت سيبري باعث شدهاند که سر اين گونه کهن گرگ با گذشت زمان طولاني تقريبا سالم و بدون تغيير باقي بماند.
البته اکتشاف اين موجود عظيمالجثه در تابستان سال 2018 انجام شده اما اخيرا در موزه طبيعي علوم و ابتکارات پيشگام در توکيوي ژاپن به نمايش عمومي درآمده است.
«جولي ميکن» ديرينه شناس و استاد دانشگاه درباره اين اکتشاف گفت:
اين کشف حيرتانگيز است و باعث شد که به فکر رفتن به سيبري و کاوش در يخها بيفتم تا بتوانم اثر بيشتري از گونههاي عصر يخبندان پيدا کنم. به نظر ميرسد اين موجود تازه ديروز مرده است. ما تا به حال هيچ گرگي را از دوران عصر يخبندان با گوشت و پوستش نديده بوديم.
اين گرگ پليستوسني در زمان مرگ 2 تا 4 سال داشته است. عکسهايي که از آن گرفته شده لايه ضخيمي از خز روي سر آن، پوزه بزرگ و دندانهاي وحشتانگيزي اين موجود را نشان ميدهد. سر بسيار بزرگ است و حدود 40 سانتيمتر طول دارد، در حالي که طول سر گرگهاي امروزي 23 تا 28 سانتيمتر است.
نکته هيجانانگيزتر اين اکتشاف براي ديرينهشناسان و محققان، امکان مطالعه و بررسي مغز اين گرگ است. از آنجايي که در فسيلها بافت مغزي حفظ نميشود، حالا محققان اين امکان را دارند تا بافت نرم مغزي اين موجود را مورد مطالعه قرار داده تا به اطلاعات بيشتري درباره گونههاي عصر يخبندان برسند.
محققان ژاپني قدمت اين موجود را حداقل 30 هزار سال پيش ميدانند. گرگهاي کهن مثل دايرولفها ابعاد بسيار بزرگي داشته و جانداران بزرگي مثل اسبها و شترها را براي تغذيه انتخاب ميکردند.
در پايان آخرين دوره عصر يخبندان يعني چيزي بين 10 تا 20 هزار سال پيش اين گونه گرگها منقرض شدند. اين موجودات پر هيبت احتمالا به خاطر تغييرات آب و هوايي و همچنين رقابت با انسانها بر سر غذا به طور کامل از بين رفتهاند.
بازار