مجله ايلياد/ بُلوفهاي فيلمهاي باليوود را فراموش کنيد؛ اينبار هندهاي در قالب يک ماموريت سهگانه به ماه ميروند. اين ماموريت جهشي مهم در فناوري فضايي هند خواهد بود که هدف آن قطب جنوب ماه است. اين ماموريت که «چاندرايان-۲» نام دارد در روز ۱۴ جولاي ۲۰۱۹ آغاز خواهد شد.
در حالي که جامعهي نجومي جهان در ماه جولاي ۲۰۱۹ خود را براي جشن ۵۰ سالگي اولين سفر انسان به ماه در قالب ماموريت آپولو۱۱ آماده ميکند، هنديها اين ماموريت مهم را انجام خواهند داد. چاندرايان-۲ بر خلاف ماموريت «چاندرايان-۱» که ابزاري يکپارچه بود و در سال ۲۰۰۸ به فضا پرتاب شد، از سه بخش تشکيل شده است؛ يک مدارگرد ماه، يک ماهنشين و يک ماهنورد که با هماهنگي با هم کار ميکنند و قرار است ماه را از مدار و سطح آن بررسي کنند.
ماهنشين اين ماموريت بهافتخار دانشمند هندي و پدر برنامههاي فضايي هند، «ويکرام سراباهي» نامگذاري شدهاند. يکي از دانشمندان سازمان فضايي هند «ISRO» به خبرنگاران ميگويد: «چاندرايان-۲ پس از پرتاب، ۱۶ روز در مدار زمين ميماند و سپس به آرامي به سمت ماه تغيير مسير ميدهد. از زمان تغيير مسير، پنج روز طول ميکشد تا چاندرايان-۲ به مدار ماه برسد و پس از ۲۷ روز ماندن در مدار ماه، ماهنشين ويکرام را به سمت ماه رها ميکند. اگر همهچيز خوب پيش برود، در روز ۶ سپتامبر ۲۰۱۹، اين ماهنشين در نزديکي قطب جنوب ماه فرود خواهد آمد که شامل فرودي ۱۵ دقيقهي و دلهرهآور خواهد بود.»
«کي سيوان» رئيس شوراي ISRO ميگويد: «عمليات ۱۵ دقيقهاي فرود بر روي ماه بسيار براي ما وحشتناک است، چرا که هند تا آن روز چنين تجربهاي را نداشته است.» انتظار ميرود که ماهنشين ويکرام، پس از باز کردن پنلهاي خورشيدي خود که چهار ساعت طول ميکشد، ماهنورد خود را بر روي ماه مستقر کند تا عصر جديدي براي فناوري فضايي هندوستان آغاز شود گفتني است که ماهنشين و ماهنورد تنها براي يک روز فعاليت بر روي ماه طراحي شدهاند، ولي مدارگرد چاندرايان-۲ حدود يک سال در مدار ماه باقي خواهد ماند.
اخيراً ماهنشين اسرائيلي «بريزيت» فرود ناموفقي بر روي ماه داشته است، اما دانشمندان و مسئولين سازمان فضايي هند اميدوار هستند بتوانند اين ماموريت را با موفقيت به انجام برسانند.
بازار