مجله ايلياد/ حدود سه دهه پس از اينکه دانشمندان نظريهي علم بهداشت را ابداع کردند تا نشان دهند که قرار گرفتن بيشتر در معرض ميکرواُرگانيسمها ميتواند فوايدي براي بدن داشته باشد، گروهي بينالمللي از زيستشناسان يک نوع چربي موجود در باکتري خاک را شناسايي کردند که ضدالتهاب است و شايد دليل اين واقعيت کشفشده در گذشته باشد. پروفسور «ديويد استراکان» براي اولين بار نظريهي علم بهداشت را در سال ۱۹۸۹ پيشنهاد داد. اين نظريه نشان ميداد که در دنياي مدرن ما، عدم قرارگيري در معرض ميکرواُرگانيسمها در بچگي، باعث آسيب رسيدن به سيستم ايمني بدن ميشود و آلرژي و آسم را در پي دارد.
از آن زمان تا کنون محققين زيادي روي اين نظريه کار کردهاند و نشان دادهاند که قرار نگرفتن در معرض ميکروبهاي ايجادکنندهي بيماري، نقش عمدهاي در آسيب به سيستم ايمني دارد؛ در واقع ميکروبهاي مفيدي که در خاک وجود دارد، ميتواند بر روي سلامت جسمي و روحي انسان تاثير بهسزايي داشته باشد. پروفسور «کريستوفر لووري» از دانشگاه کلرادو، ميگويد: «ايدهي اصلي اين است که انسان از زندگي در مزارع و طبيعت و شکار و کشاورزي به سمت شهرها کشيده شده است و در واقع تماس خود را با اُرگانيسمهايي که تنظيمکنندهي سيستم ايمني هستند و التهابهاي ناجور را متوقف ميکنند از دست داده است. اين کار باعث شده که ما در معرض خطر بيشتري از نظر بيماريهاي التهابي و اختلالات رواني مرتبط با استرس قرار بگيريم.»
در اين مطالعه، پروفسور لووري و همکارانش يک چربي جديد بهنام «هگزادسنوئيک اسيد» را در «ميکوباکتري واکائه» شناسايي و سنتز کردهاند. دانشمندان از روش توالي نسل آينده استفاده کرده و نحوهي ارتباط اين مولکول با سلولهاي ايمني را مطالعه کردهاند. آنها دريافتند که درون سلولها، چربي مانند يک کليد براي قفل مخصوص يک گيرنده عمل ميکند و از ايجاد التهاب در ميزبان جلوگيري ميکند.
آنها همچنين دريافتند که وقتي سلولها در گذشته با چربي آشنا شده باشند، در مقابل التهاب مقاومت بيشتري دارند. پروفسور لووري در اينباره ميگويد: «بهنظر ميرسد اين باکتريها که ما با وجود آنها تکامل يافتهايم، داراي برنامههايي براي ميزبان خود هستند. وقتي که توسط سلولهاي ايمني جذب ميشوند، اين چربيها را آزاد ميکنند و اين چربيها با گيرندهها جفت شده و توالي التهاب را متوقف ميکند. اين يک مرحلهي بزرگ رو به جلو براي ما است؛ زيرا يک ترکيب فعال باکتريايي و گيرنده را شناسايي کردهايم.»
نتايج اين تحقيقات در مجلهي Psychopharmacology چاپ شده است.
بازار