ايرنا/ محققان کالج سلطنتي لندن، يک برنامه موبايل توسعه دادند که با استفاده از توان پردازشي اضافي گوشيهاي موبايل قادر است مولکولهاي ضدسرطان را در مواد غذايي شناسايي کند.
اين برنامه موبايل که DreamLab نام دارد، تا کنون ۸۳ هزار بار توسط کاربران نصب شده و زماني فعال ميشود که کاربران از گوشي موبايل خود استفاده نميکنند. اين برنامه تا کنون بيش از ۱۰ ميليون محاسبه انجام داده است.
اين برنامه براي ارزيابي ويژگيهاي بيش از ۸ هزار ماده غذايي از يک الگوريتم خاص و يک بانک اطلاعاتي جامع بهره ميبرد تا مولکولهايي را که در بررسيهاي آزمايشگاهي خاصيت ضدسرطاني آنها به اثبات رسيده است، شناسايي کند.
بر اساس نتايج حاصل از کارکرد اين برنامه، هويج، کرفس و پرتقال بالاترين ميزان مولکولهاي ضد سرطان را دارند. همچنين انگور، شويد و کلم نيز داراي مقادير زيادي از مولکولهاي ضدسرطان هستند.
همچنين اين برنامه نشان داد داروهاي ضد ديابت و ضد ميکروب موجود در بازار نيز ميتوانند نقش موثري در درمان سرطان داشته باشند.
به گفته محققان گام بعدي آنها استفاده از فناوري هوش مصنوعي بهمنظور بررسي اثرات استفاده از ترکيبات مختلف داروها و مولکولهاي موجود در مواد غذايي بر بدن هريک از کاربران است.
گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Nature منتشر شده است.
بازار