ايرنا/ سرپرست هيات غار قلعه کردآوج قزوين، گفت: با کاوش مشترک صورت گرفته توسط باستان شناسان ايران و فرانسه، حضور انسان دراين غار با قدمت فراتر از ۴۵ هزار سال کشف شد که سن دقيق آن را حتي نمي توان با روشهاي علمي تخمين زد.
«حامد وحدتي نسب» روز چهارشنبه با اعلام اين خبر، گفت: غار قلعه کرد از زمره مهمترين محوطه هاي پارينه سنگي در استان قزوين است که قبلاً توسط باستان شناسان استان مورد شناسايي و مطالعۀ مقدماتي قرارگرفته بود.
وي گفت: نتايج مقدماتي سن سنجي نهشتههاي محوطه حاکي از اين است که زمان حضور انسان در اين غار بي شک فراتر از ۴۵ هزار سال بوده و خارج از حيطه سن يابي توسط تکنيک AMS است از همين روي ديگر روش هاي سن سنجي در محوطه بکار گرفته شده که نتايج آنها نيز ظرف چند ماه آينده به دست خواهد آمد.
اين باستان شناس افزود: نخستين فصل کاوش اين محوطه در شهريور ماه سال ۱۳۹۷ توسط هيئت مشترک ايران و فرانسه در حالي پايان پذيرفت که بيشتر زمان کاوش صرف خواناسازي گودالهاي ايجاد شده توسط حفاران غيرمجاز شد.
وي اظهارداشت: در فصل دوم اين فرصت مهيا شد تا با تمرکز بر لايه هاي باستاني مصون از گزند سودجويان، به درک درستي از فعاليتهاي انساني در اين محوطه دست يافت.
بر اساس اعلام روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، وي با بيان اينکه نهشته هاي اين غار داراي يکي از غني ترين بقاياي جانوري و دست افزارهاي سنگي منتسب به پارينه سنگي مياني است تصريح کرد: تاکنون دو نوع اسب پيش از تاريخي منقرض شده، گوزن، نوعي خرس و کرگدن در بقاياي جانوري به دست آمده از محوطه شناسايي شده است.
رييس هيات باستان شناسي افزود: دو فصل کاوش در غار قلعه کرد به روشني حاکي از اين امر است که اين محوطه حداقل نيازمند ۷ تا ۱۰ سال کاوش مستمر است.
وحدتي نسب در پايان تصريح کرد: کاوشهاي يادشده در سالهاي ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با مجوز پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري و بودجه ادارۀ کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين فراهم شده است.
دومين فصل از کاوش مشترک تيم ايران و فرانسه در غار قلعه کرد آوج واقع در انتهاي استان قزوين از تاريخ ۳۱ تيرماه سال جاري به سرپرستي مشترک حامد وحدتي نسب (دانشگاه تربيت مدرس)، ژيل بريون (موزۀ انسان شناسي پاريس) و ميلاد هاشمي در حال انجام است.
بازار