يورو نيوز/ لوکا پارميتانو خبرنگار هوا فضا در بخش تازهاي از سري گزارشهاي يورونيوز از فضا درباره تاثير حضور در فضا بر مساله سالخوردگي و پيري توضيح ميدهد.
گروه آنها که در ماموريتي ۶ ماهه در فضا به سر ميبرند در سومين ماه حضورشان در ايستگاه فضايي مشغول آزمايشهاي علمي مختلفي هستند.
او در توضيح اين آزمايشها ميگويد: «يکي از اين آزمايشها که ميخواهم آن را براي شما توضيح دهم تغيير مايعات است، آنچه ما درباره تاثير جاذبه روي بدن انسان ميدانيم اين است که به خاطر تفاوت تاثير پمپاز قلب، خون و ديگر مايعات داخل بدن ما به سمت نواحي فوقاني بدن بالا ميروند.»
آقاي پارميتانو در ادامه توضيح ميدهد: «در ريزگراني يا همان جاذبه صفر بر خلاف زمين تغيير مايعات تبعات مختلفي در بر دارد. فشار بر چشمها و احتمالا فشار داخل جمجمه افزايش مييابد و رفتارهاي قلبي و عروقي ما را تغيير ميدهد.»
اين فضانورد ايتاليايي ميگويد: «اين مطالعه در پي آن است که بفهمد اين تغييرات چه هستند و چطور ميتواند تغييرات رخ داده در بدن انسان را سنجيد؟»
روي بدن خود آقاي پارميتانو نيز آزمايشي در حال انجام است. او در توضيح اين آزمايش ميگويد: «اين آزمايش پيري عروقي نام دارد. وقتي ما پس از اتمام ماموريت بلندمدتمان به روي زمين بازگرديم سيستم قلبي و عروقي ما به شکلي پيرتر شده است که البته به شکلي با آنچه بنا بود روي زمين اتفاق بيفتد ناهماهنگ است.»
آنها هنوز نميدانند اين تغييرات ممکن است به چه مسائلي مرتبط باشد اما احتمالهايي را مطرح ميکند از جمله اين که «ممکن است به رژيم غذايي مرتبط باشد يا به حضور در فضا که وقتي در گوشه و کنار حرکت ميکنيم يا وقتي ورزش ميکنيم متفاوت است.»
به گفته آقاي پارميتانو «اين مطالعات سعي در کشف اين نکات دارد و اينکه نقاط مختلف را کنار هم قرار دهد.»
بازار