مهر/ محققان با ۱۲۶۰ سلول الکترونيکي بدن يک ربات را پوشانده اند. اين سلول ها به ربات کمک مي کنند روي سطوح ناهموار راه برود و حتي يک انسان را بدون هيچ خطري در آغوش بگيرد.
در سال ۲۰۱۱ ميلادي گروهي از محققان صفحه هاي ۶ ضلعي کوچکي ابداع کردند که شبيه پوست الکترونيک عمل مي کرد و به ربات ها احساس لامسه مي داد.
آنها ۳۱ سلول پوستي ۶ ضلعي را روي يک ربات کوچک نصب کردند. اما اکنون تحقيقات آنها فراتر رفته و محققان ۱۲۶۰ سلول مذکور را روي يک ربات انسان نما نصب کرده اند. آنها ادعا مي کنند اين نخستين ربات انسان نماي خودکار است که تمام بدن آن با پوست مصنوعي پوشيده شده است.
«گوردون چنگ» و همکارانش در دانشگاه فني مونيخ طي ۸ سال گذشته ظاهر و قابليت هاي هر سلول را ارتقا دادند . اين سلول ها همچنان ۶ ضلعي هستند و بنابراين مي توان آنها را به شکل کندوي عسل در کنار يکديگر قرار داد. آنها قابليت اندازه گيري فشار، دما و سرعت را دارند.
مهمترين چالش محققان براي پوشاندن کل بدن يک ربات انسان نما، قدرت رايانشي سلول ها بود. پردازش مداوم اطلاعات بيش از چندصد حسگر به سرعت سيستم قبلي را دچار اختلال مي کرد بنابراين محققان با الهام از سيستم عصبي انسان آن را ارتقا دادند.
سيستم عصبي انسان به جاي آنکه هر آنچه پوست حس مي کند را انتقال دهد، روي احساسات جديد تمرکز مي کند. اين روش را مي توان به وسيله يک کلاه توضيح داد. هنگاميکه کلاه روي سر ربات قرار مي گيرد، اين ماشين به سرعت آن را شناسايي کرد و پس از مدتي ديگر به آن توجهي نشان نمي دهد. اما اگر کلاه از سر ربات برداشته شود، او تغييرات را حس مي کند.
به هرحال بدن رباتH-1 با ۱۲۶۰ سلول ۶ ضلعي پوشيده شده که در کل بيش از ۱۳ هزار حسگر مختلف را براي آن فراهم مي کنند.اين سلول ها روي قسمت بالاي بدنه، بازوها، پاها و حتي کف پاها نيز نصب شده اند. به اين ترتيب ربات مي تواند توازن خود را روي يک پا نيز حفظ کند و روي سطوح ناهموار راه برود. همچنين ربات مذکور قابليت بغل کردن يک انسان بدون وارد کردن فشار زياد به او را دارد.
به گفته چنگ هرچند اين ربات کاربردهاي صنعتي مهمي ندارد اما در حوزه هاي ديگر مانند پرستاري اهميت زيادي دارد.
بازار