مهر/ در محيط هاي بيمارستاني و موسسات مواد غذايي حفاظت از اشخاص و اقلام در برابر باکتري هاي جان سخت يک چالش جدي است و يک پوشش جديد نانويي مي تواند اين مشکل را حل کند.
دو محقق ايراني مقيم کانادا به نام هاي دکتر توحيد ديدار و دکتر ليلا سليماني موفق به ابداع نوعي ماده جديد شده اند که قادر به از بين بردن قدرتمندترين ميکروب هايي است که در برابر آنتي بيوتيک ها هم مقاوم هستند.
اين ماده که توسط محققان دانشگاه مک مستر کانادا توليد شده در قالب يک پوشش شفاف پلاستيکي، منعطف و بادوام بر روي محصولات و اقلام مختلف قرار مي گيرد. هزينه پايين توليد ماده مذکور مزيت ديگر آن محسوب مي شود.
حتي مي توان اين پوشش را به دور دستگيره هاي در، بر روي صندلي ها، چهارپايه ها، نرده ها و غيره کشيد تا تماس دست هاي آلوده با آنها موجب انتقال باکتري هاي مقاوم به ديگر افراد نشود. همچنين مي توان مواد غذايي را با چنين پوشش هايي محفوظ نگه داشت.
پوشش يادشده علاوه بر مواد ضدعفوني کننده داراي مايعي لزج و چين و چروک هاي متعددي است که بقاي ميکروب ها را بر روي سطح خود ناممکن کرده و آنها را دفع مي کند.
به گفته دکتر توحيد ديدار اين فناوري را مي توان در محيط داخلي همه نهادها و سازمان ها به کار برد و با توجه به افزايش مقاومت بسياري از ميکروب ها در برابر باکتري ها، اميدواريم که استفاده از اين پوشش محافظ به امري روزمره و عادي مبدل شود.
بازار