مجله ديجي کالا/ از اين پس ستاره غول زرد HD 175541 و سيارهاي که به دور آن ميگردد تنها با نام علميشان شناخته نميشوند. «کاوه» و «کاويان» نامهاي جديد و البته ايراني اين ستاره و سياره فراخورشيدي هستند.
اتحاديه بينالمللي نجوم (IAU) امسال و در صدمين سال تاسيس خود پويشي (کمپيني) را با هدف نامگذاري تعدادي از سيارات فراخورشيدي و ستارههاي ميزبان آنها آغاز کرد. ۱۱۲ ستاره که اخترشناسان به دور هر کدام از آنها يک سياره فراخورشيدي کشف کرده بودند انتخاب شدند تا مردم کشورهاي مختلف نامي جديد براي آنها انتخاب کنند. اسامي که قرار است از اين پس در کنار نام علمي اين ستارهها و سيارات فراخورشيدي مورد استفاده مردم و دانشمندان قرار بگيرند. اين پويش در بيش از صد کشور جهان، از جمله ايران، اجرا شد.
سازمان ملل متحد پيش از اين سال ۲۰۱۹ را سال جهاني زبانهاي بومي نامگذاري کرده بود. از همين رو اتحاديه بينالمللي نجوم نيز تلاش کرد تا با برگزاري اين پروژه اهميت زبانهاي بومي و حفظ آنها را به مردم سراسر جهان يادآوري کند.
کميته ملي پويش نامگذاري ستاره مادر و سياره فراخورشيدي در ايران نيز شکل گرفت و علاقهمندان نامهاي پيشنهادي خود را براي يک ستاره و سياره فراخورشيدي که به دور آن ميگردد به اين کميته ارسال کردند. طبق گزارش اتحاديه بينالمللي نجوم در مجموع ۵۱۹ نام پيشنهادي از ايران دريافت شد که از آن ميان ده مورد در مرحله نخست برگزيده شدند.
در نهايت و با نظرسنجي از عموم مردم و تصويب اتحاديه بينالمللي نجوم ستاره مادر و سياره فراخورشيدي به ترتيب «کاوه» و «کاويان» نام گرفتند. نامي که آقاي اکبر قهري آن را پيشنهاد داده بود.
بازار