ديجياتو/ اولين کاري که پس از ۳ روز رفتن به سر کار جديد انجام ميدهيد، به احتمال زياد حرف زدن با همکار کنار دستتان است. اما اين نوجوان پس از گذراندن تنها ۳ روز از دوره کارآموزي خود در ناسا يک سياره جديد کشف کرده است.
ولف کاکير (ٰWolf Cukier) که تنها ۱۷ سال دارد و دومين دوره کارآموزي خود را در ناسا پشت سر ميگذاشت، پس از ۳ روز از آغاز دوره خود موفق شد سيارهاي جديد کشف کند که به دور دو ستاره ميچرخد. اين سياره که «TOI 1338 b» نام دارد، ۷ برابر کره زمين جرم دارد. ستاره اولي که به دور آن ميچرخد، حدود ۱۰ درصد بزرگتر از خورشيد بوده و ديگر ستاره چيزي در حدود يک سوم خورشيد جرم دارد و کمنورتر است.
ولف کاکير پس از گذراندن يک تابستان موفق در برنامه کارآموزي ناسا در تابستان ۲۰۱۸، بار ديگر به اين برنامه دعوت شد تا اين بار زير نظر وزلين کوستوف (Veselin Kostov) دوره خود را به اتمام برساند. او در رابطه با تواناييها کاکير ميگويد:
![](http://app.akharinkhabar.ir/AndroidOnlineNewsImage.aspx?id=30044&type=imgCenter)
من به او توضيحي کلي و خلاصه از ماهيت کاري که انجام ميدهيم دادم. بقيه کارهايي که او انجام داده را به تنهايي ياد گرفته است. او سرعت يادگيري بالايي دارد و بسيار سريع توانست درک خوبي از زمينه کاري ما به دست بياورد.
تابستان گذشته اولين بار بود که کاکير با ماهواره TESS کار ميکرد. اين ماهواره با هدف نظارت بر اگزوپلنتهاي عبوري ساخته شده است و سيارهاي که کاکير پيدا کرده نيز در همين راستا قرار ميگيرد. ماهواره TESS با نظارت و بررسي دقيق شدت روشنايي سيارات به صورت دورهاي، سيارات عبوري را شناسايي ميکند. اما کاکير با دسترسي داشتن به يک فريم ورک که به او اجازه ميداد دادههاي TESS را طبقهبندي کنند، توانسته سياره خود را کشف کند.
کوستوف ميگويد او در کشفياتش متوجه يک تصوير شک برانگيز شده بود و پس از بررسي ۲-۳ ماه توانستيم تا ۹۹ درصد اطمينان بگوييم اين يک سياره است که به دور دو ستاره ميچرخد. به گفته کوستوف، تنها به کمک ماهواره TESS ميتوان اين سيارهها را پيدا کرد. آينده کاکير اما روشن خواهد بود و او اميدوار است بتواند در دانشگاههاي پرستون يا MIT رشته اخترفيزيک را ادامه دهد.
بازار