ايسنا/ پژوهشگران آمريکايي در بررسي جديد خود، نوعي ماده جديد براي بستهبندي مواد غذايي ابداع کردهاند که خاصيت ضد ميکروبي دارد و ميتواند باکتريها را از بين ببرد.
تاکنون اخبار بسياري در مورد ابداع بستهبنديهاي مخصوص مواد غذايي شنيدهايم که آنتيباکتريال هستند و ميتوانند با باکتريها مقابله کنند. شايد اين بستهبنديها بتوانند جايگزين خوبي براي بستهبنديهاي پلياتيلن باشند که در حال حاضر مورد استفاده قرار ميگيرند.
لايههاي پلياتيلن که د ر حال حاضر مورد استفاده قرار ميگيرند، محکم و شفاف هستند و ميتوانند در برابر آب مقاوم باشند. پلياتيلن، باکتريها را از بين نميبرد؛ در نتيجه نياز به ارائه بستهبنديهاي جديدتري احساس ميشود.
پژوهشگران "دانشگاه ايالتي پنسيلوانيا" (Penn State) براي ابداع يک بستهبندي جديد، نوعي پليمر "پليساکاريد" (polysaccharide) موسوم به "پولولان" (pullulan) را به کار گرفتند که در آن از يک ماده آنتيباکتريال طبيعي موسوم به "Lauric arginate" استفاده شده است. هم پولولان و هم Lauric arginate در حال حاضر براي به کار رفتن در مواد غذايي مورد تاييد هستند.
پژوهشگران در آغاز کار خود، از پوششي استفاده کردند که در آن از پلياتيلن استفاده شده بود. از آنجا که پلياتيلن معمولا خاصيت آبگريزي دارد، لازم بود تا پژوهشگران هم پولولان و هم پلاستيک را تغيير دهند.
ورقههاي ساخته شده از اين ماده ترکيبي جديد، براي ساخت بستهبنديهايي مورد استفاده قرار گرفتند که ميتوانند انتخاب خوبي براي محافظت از گوشت و مرغ خام باشند. پژوهشگران، گوشتها و مرغهاي خام را پيش از آزمايش، به باکتريهاي "اشريشيا کلي" (E. coli)، "سالمونلا" (Salmonella)، "ليستريا مونوسيتوژنز" (Listeria monocytogenes) و "استافيلوکوکوس اورئوس" (Staphylococcus aureus) آغشته کردند. پژوهشگران، نمونهها را در بستهبنديهاي جديد گذاشتند و آنها را به مدت 28 روز در يخچال قرار دادند. آزمايشها نشان داد که ميزان باکتري نمونهها در اين مدت، به شکل چشمگيري کاهش يافته است.
پروفسور "کاترين کاتر" (Catherine Cutter)، دانشمند ارشد اين پژوهش گفت: اين لايه ترکيبي جديد ميتواند هم ويژگيهاي ضد ميکروبي مطلوب و هم ويژگيهاي متداول پلياتيلن از جمله استحکام را داشته باشد.
اين پژوهش، در مجله " International Journal of Food Microbiology" به چاپ رسيد.
بازار