انتشار تصاویر واضح از محل سقوط مریخنورد "شیاپارلی"
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ فضاپيماي "مدارگرد شناسايي مريخ" ناسا عکسهايي جديد از محل سقوط سطحنشين "شياپارلي" در مريخ، به زمين ارسال کرد.
اين فضاپيما عکسهاي به جا مانده از محل سقوط سطحنشين "شياپارلي"(Schiaparelli) آژانس فضايي اروپا را به زمين فرستاد.
فرودگر "شياپارلي" در تاريخ ۱۹ اکتبر سال ۲۰۱۶ ميلادي روي سطح مريخ سقوط کرد. در تصوير جديد منتشر شده، نقطه سقوط اين سطحنشين به رنگ سياه قابل مشاهده است که اطراف آن از ماسههاي قرمز رنگ احاطه شده است.
فرودگر "شياپارلي" که با هدف بهبود و ارائهٔ فناوري فرود بر سطح مريخ به "آژانس فضايي اروپا" و "روسکاسموس" ساخته شده بود در مامويت خود شکست خورد.
تصاويري که از محل سقوط "شياپارلي" منتشر شده سه سال پس از وقوع اين اتفاق و توسط دوربين "HiRISE" فضاپيماي"مدارگرد شناسايي مريخ" ثبت شده است.
با وجودي که شياپارلي، همزمان و همراه با "مدارگرد ردياب گاز اگزومارس"( TGO) به مريخ رفت، شکست خورد ولي "مدارگرد ردياب گاز اگزومارس" همچنان به ماموريت خود ادامه ميدهد و از "شياپارلي" چيزي به جز يک لکه سياه باقي نمانده است.
تصاوير مذکور در سال گذشته گرفته شدهاند و در مقايسه با عکسهاي اوليه اين محل بسيار واضحتر هستند.
در تصاوير جديد منتشر شده از محل برخورد "شياپارلي" دو نقطه روشن هم ديده ميشود.
" آژانس فضايي اروپا" و "روسکاسموس" که مسئول شکست ماموريت "شياپارلي" هستند، قرار است کاوشگر "روزاليند فرانکلين"(Rosalind Franklin) را به عنوان بخشي از مرحله بعدي پروژه "اگزومارس"( ExoMars) به فضا پرتاب کنند.
سازمان فضايي اروپا، اين نام را به افتخار "روزاليند فرانکلين"(Rosalind Franklin)، دانشمند بزرگ انگليسي، براي مريخنورد خود انتخاب کرده است.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد