ايرنا/ محققان انگليسي راهکار جديدي را توسعه دادند که امکان شنود ارتباطات بين ميليونها سلول سرطاني تشکيل دهنده يک تومور را فراهم ميکند.
در اين شيوه جديد، سلولهاي موجود در تومورهايي که در محيط آزمايشگاه و با استفاده از ارگانوييدها کشت شدهاند، با سرعت زياد و به صورت مستقل مورد تجزيه و تحليل قرار ميگيرند تا مولکولهاي سيگنال دهنده درون آنها شناسايي شوند. اين سيگنالها در واقع پيامهايي هستند که توسط يک سلول براي سلولهاي مجاور ارسال شده و نحوه رفتار آنها را هماهنگ ميکند.
ارگانوييدها نمونههاي ساده شده از اندامهاي واقعي هستند که در آزمايشگاه توليد شده و براي انجام آزمايشات مختلف مورد استفاه قرار ميگيرند. ارگانوييدهاي مورد استفاده در اين تحقيقات با استفاده از سلولهاي سرطاني و ساير انواع سلولها مانند سلولهاي سيستم ايمني و بافت پيوندي و به شکل ساختارهاي سهبعدي خودسامان ساخته شدند و رفتار سلولهاي سرطاني را درون بدن انسان با دقت بالايي شبيهسازي ميکنند.
اين اولين بار است که محققان توانستند مجموعهاي از مولکولهاي سيگنالدهنده مختلف را درون سلولهاي مستقل در محيطي مشابه بدن بيمار مورد تجزيه و تحليل قرار دهند.
درک نحوه برقراري ارتباط بين سلولهاي سرطاني امکان شناسايي روشهاي اجتناب اين سلولها از سيستم ايمني بدن و مقاومت در برابر داروها را فراهم ميکند و اطلاعات لازم براي توليد داروهاي موثرتر را براي درمان تومورهاي سرطاني در اختيار ميگذارد.
گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Nature Methods منتشر شده است.
بازار