ايرنا/ مطالعات محققان دانشگاه تورنتو کانادا نشان ميدهد دو داروي سرطان خون که به تازگي تاييد شدهاند، ميتوانند در درمان سرطان ريه مقاوم به دارو موثر باشند.
مقاومت به دارو بزرگترين مانع در درمان سرطان ريه است. به اين منظور محققان روش جديدي را ابداع کردند که مولکولهاي کوچکي که جهشهاي سلولي را هدف قرار ميدهند، شناسايي ميکند. با استفاده از اين روش ميتوان به درمانهاي موثر براي بيماريهاي مقاوم به دارو دست يافت.
در ادامه دو داروي جديد که به تازگي براي درمان سرطان خون تاييد شده، مورد بررسي قرار گرفتند و نتايج نشان ميدهد اين دو دارو ميتوانند تومورهاي مقاوم به دارو در سرطان ريه را درمان کنند.
اين دو دارو gilteritinib و midostaurin نام دارند و آزمايشهاي باليني آن تا کمتر از يک سال آينده انجام ميشوند.
سرطان ريه، کشندهترين نوع سرطان است و تعداد قربانيان آن از مجموع سرطانهاي سينه و پروستات بيشتر است. سالانه حدود ۱.۸ ميليون مورد سرطان ريه در سراسر جهان تشخيص داده ميشود که از اين ميان ۱.۵ ميليون نفر جان خود را از دست ميدهند. از هر چهار مرگ ناشي از سرطان، يک مورد به دليل سرطان ريه است. مطالعات نشان ميدهد تشخيص و درمان سريع بيماري موثرترين روش در افزايش طول عمر بيمار است.
سرطان ريه معمولا در افراد سالمند ديده ميشود. از هر سه بيمار مبتلا به سرطان ريه، دو مورد بالاي ۶۵ سال سن دارند و کمتر از دو درصد مبتلايان کمتر از ۴۵ سال سن دارند. ميانگين سن مبتلايان ۷۰ سال است. از هر ۱۴ مرد، يک نفر به سرطان ريه مبتلا ميشود و اين آمار در ميان زنان، يک از ۱۷ زن است.
نتايج اين مطالع در نشريه Nature Chemical Biology منتشر شده است.
بازار