ايسنا/ رئيس کميته مقابله با کروناويروس معاونت علمي رياستجمهوري با بيان اينکه ايران جزو قدرتهاي برتر منطقه در فناوريهاي مبارزه با کرونا است، گفت: توسعه زيستفناوري فقط توسعه اقتصادي کشور نيست، بلکه توسعه امنيت کشور است. در اين مدت کوتاه محققان و شرکتهاي دانشبنيان اقدامات بسيار مهمي را انجام دادهاند.
سورنا ستاري در سومين گزارش از کميته مقابله با کروناويروس معاونت علمي رياستجمهوري در صفحه اينستاگرامي خود نوشت: در چند سال گذشته و با سياستهاي اجرا شده در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، زيستبوم بسيار مناسبي در حوزه زيستفناوري در کشور ايجاد شده است.
وي افزود: مجموعهاي از دانشگاهها، اساتيد، محققان و مهمتر از آنها، استارتاپها و شرکتهاي دانشبنيان باعث شدهاند که هماينک ايران در توسعه علم و فناوري و اقتصاد زيستفناوري قدرت اول منطقه و سوم آسيا باشد. حجم اقتصاد زيست فناوري در آينده ايران به حدود ۱۰ درصد کل اقتصاد کشور خواهد رسيد. ولي اين ويروس چموش باعث شد که ما به روي ديگر سکه زيست فناوري پي ببريم و آن بخش امنيت زيستي کشور است.
ستاري تصريح کرد: توسعه زيست فناوري فقط توسعه اقتصادي کشور نيست (گاهي يک گرم داروي زيستي قيمتي معادل يک ميليون يورو ارزش دارد) بلکه توسعه امنيت کشور است. در اين مدت کوتاه محققان و شرکتهاي دانشبنيان اقدامات بسيار مهمي را انجام دادهاند. ۶ قرارداد براي توسعه ساخت کيتهاي تشخيص کرونا منعقد شده است.
وي خاطرنشان کرد: خوشبختانه محصول کيت تشخيصي ۳ شرکت به تأييد اوليه رسيده است و تا هفته آينده توليد انبوه برخي از شرکتها عرضه خواهد شد. ساخت کيتهاي تشخيص در اين مدت کم در بخش خصوصي نشاندهنده عمق اشراف علمي جامعه زيستفناوري کشور است.
ستاري يادآور شد: گرچه هنوز بسياري از اين شرکتها دوره استارتاپي و نوپايي خود را طي ميکنند، آمادگي درگيري در يک جنگ تمام عيار با يک ويروس بسيار پيچيده را ندارند، ولي بهسرعت در حال رشد هستند و دانش لازم براي مقابله با حوادث اين چنيني را به دست آوردهاند؛ ضمن اينکه همين شرکتها در حال توليد پيچيدهترين داروهاي ساخت داخل براي مقابله با اين بيماري هستند و تمام داروهاي استفاده شده در مراکز درماني، "ايران ساخت" هستند.
معاون علمي و فناوري رييسجمهور اظهار کرد: در حوزه تجهيزات پزشکي پيچيدهترين دستگاهها در داخل کشور ساخته ميشود. در همين ايام با همکاري وزارت بهداشت مجوزهاي زيادي براي اين محصولات صادر شد و يا در حال صدور است. توليد اقلام ضروري اتاقهاي ICU با سرعت و بهصورت سه شيفت در حال انجام است. براي مثال فقط توليد ونتيلاتورهاي اتاق عمل به حدود ۳۰ دستگاه در روز رسيده است.
وي افزود: دستگاههايي که تاکنون در کشور توليد نميشده، از پالس اکسيمتر و باي پپ گرفته تا سي تي اسکن در حال اخذ تأييديههاي لازم است.
ستاري اظهار اميدواري کرد: انشاالله با کمک همه، از اين مبارزه به سلامت عبور خواهيم کرد. البته خبرهاي خوش در راه است.
بازار