آخرين خبر/ عطارد براي نزديک بودن به خورشيد شهرت دارد اين يعني عطارد بسيار داغ و سوزان است. دما در روز به 430 درجه سانتي گراد مي رسد و در شب تا 140- درجه سانتي گراد افت مي کند.در اين سياره نقاي وجود دارند که نور خورشيد هيچ گاه به آنها نمي رسد و هميشه در تاريکي قرار دارند.
عطارد در قطبهاي خود داراي مکانهايي است که با نام "نواحي هميشه سايه" شناخته ميشوند. دهانههاي فرو رفتهاي که در حالت تاريکي ابدي قرار دارند. در سال 2011 به کمک فضاپيماي مسنجر دانشمندان وجود آب يخ زده در اين حفرههاي تايک را تاييد کردند.
در نگاه اول وجود آب در چنين جهان سوزاني غيرممکن به نظر ميرسد اما اين پديده کاملا قابل توضيح دادن است. سيارکها و شهابها ميتوانند هنگام برخورد با سطح يک سياره آب را به آن منتقل کنند و اگر اين منتقل کنندگان آب سر از حفرههاي تاريک در آورند، آنها هيچوقت نور خورشيد را نخواهند ديد در نتيجه هيچوقت ذوب نميشوند.
البته ممکن است مقداري از آب درون اين حفرهها به علت فشار زياد گرمايي باشد که توسط پرتوهاي خورشيدمان به سياره عطارد وارد ميشود. شايد بسيار عجيب به نظر برسد! اما در واقع اين پديده تازهاي نيست و دانشمندان از دهه 1960 بر روي اين مکانيزم کار ميکردند.
در مقاله جديدي محققان با استفاده از مدلسازي چگونگي کارکرد اين مکانيزم را روي عطارد بررسي کردند. مواد معدني خاک عطارد داراي اکسيد فلزات هستند و هنگامي که توسط فوتونهاي نور درون بادهاي خورشيدي بمبباران ميشوند، هيدروکسيل پيوندي، هيدروژن مولکولي و آب توليد ميکنند. در محيط بدون هوا و تحت گرماي شديد مولکولهاي آب از خاک سطح عطارد جدا ميشوند و اگر در سراسر عطارد بدون اتمسفر حرکت کنند و در حفرههاي تاريک فرود آيند براي هميشه آنجا خواند ماند...
ترجمه: محمد احمدي
برگرفته از پيج cosmosgazers
بازار