باشگاه خبرنگاران/ کارشناسان آژانس فضايي روسکاسموس اعلام کره اند پس از ۴۵ سال در نظر دارند درسال ۲۰۲۱ با ساخت سفينهاي فضايي زمينه سفر به کره ماه را فراهم کنند.
اين پروژه Luna۲۵ نام گذاري شده است و کارشناسان آژانس فضايي روسيه درنظر دارند در رقابت با ماموريت آرتميس ناسا که در دهه ۲۰۲۰ در صدد بازگشت دوباره به کره ماه است، در مرحله اول سفينه فضايي بدون سرنشين به کره ماه ارسال کنند.

برخلاف ديگر پرتابهاي روسيه که به طور سنتي از پايگاه فضايي بايکونور در قزاقستان انجام ميشود، کارشناسان روسي اعلام کرده اند پرتاب سفينه فضايي بدون سرنشين رهسپار به سوي کره ماه از پايگاه فضايي آماده بهره برداري وستوچني Vostochny Cosmodrome انجام ميشود.

هدف از اين کار کاهش وابستگي به پايگاه فضايي بايکونور است که اکنون درخاک کشور قزاقستان قرار دارد و مقامهاي روسي براي انجام پرتابهاي خود هزينههاي سنگين به کشور قزاقستان پرداخت ميکنند.
پايگاه فضايي وستوچني در خاور دور کشور روسيه ساخته شده است. طبق اعلام کارشناسان روسي، اين کشور در سال ۲۰۲۹ اولين ماموريت سفينه فضايي سرنشين دار به کره ماه را انجام خواهد داد.

پيشتر در سال ۱۹۷۶ روسها در ماموريت Luna۲۴ يک فضاپيما به کره ماه ارسال کرده بودند. به گفته کارشناسان پرتاب سفينه فضايي ماموريت Luna۲۵ در تاريخ اکتبر سال ۲۰۲۱ خواهد بود. کارشناسان روسي، موقعيت مجاور قطب جنوب کره ماه را محل فرود سفينه فضايي بر سطح کره ماه اعلام کرده اند.

پس از موفقيت در ارسال سفينه فضايي ماموريت luna۲۵ در سال ۲۰۲۱، در مرحله بعدي دانشمندان در نظر دارند ماموريت Luna۲۶ براي تهيه نقشه از کره ماه را اجرايي و سطح اين قمر سياره زمين را مورد بررسي و کاوش قرار دهند تا به ترکيب عنصرهاي خاک آن دست يابند.
افزون بر ماموريت سفر به کره ماه، کارشناسان روسي اعلام کرده اند تا سال ۲۰۲۸ آژانس فضايي روس کاسموس، ۴ پرتاب ديگر با هدفهاي مختلف به کره ماه خواهد داشت.
بازار