مجله ايلياد/ يک پرندهي غولپيکر به شکل شترمرغ حدود ۲ ميليون سال پيش زندگي ميکرده است. اين اطلاعات بر اساس استخوان فسيل شدهي کشف شده در پنينسولاي اوکراين بهدست آمده است. اين پرندهي باستاني را «پاکيستروتيو دمانيسنسيس» نامگذاري کردهاند. اين پرنده حداقل ۳.۵ متر طول و ۴۵۰ کيلوگرم وزن داشته است. اين پرنده با اين اندازهها يکي از بزرگترين پرندههاي شناخته شده به حساب ميآيد و اندازههاي آن قابل مقايسه با مرغ فيلي است و ميتوان گفت تا کنون پرندهاي به اين بزرگي در اروپا و نيمکرهي شمالي زمين پيدا نشده است.
برخلاف پرندههاي بسيار بزرگ ماداگاسکار، نيوزلند و استراليا، پاکيستروتيو دوندهي خوبي بوده است. شايد بتوان دوندگي آنرا با همعصر بودن با پستانداران گوشتخوار توضيح داد. دکتر «نيکيتا زلنکوف» از موسسهي بوريسياک، ميگويد: «ران اين پرنده با شترمرغهاي کنوني تطابق داشته است. داشتن سرعت بالا احتمالاً براي بقاي اين پرنده لازم بوده است. در کنار استخوانهاي اين پرنده، ما توانستيم فسيلهاي بزرگ و ويژهاي از گوشتخواران عصر يخبندان را پيدا کنيم. اين استخوانها متعلق به چيتاهاي غولپيکر، کفتارهاي غولپيکر، گربههاي دندان شمشيري که توانايي شکار ماموتها را نيز داشتهاند، بوده است.»
استخوان ران پاي چپ يافتشده تقريباً کامل بوده و در غار توريدا کارست در ناحيهي بلوگورسک از پنينسولاي اوکراين کشف شده است. دکتر زلنکوف ميگويد: «وقتي اولين بار وزن اين پرنده را بر اساس استخواني که در دست داشتم تخمين زدم، حدس زدم که شايد اين استخوان متعلق به مرغ فيلي باشد، زيرا هيچ پرندهاي تا کنون با اين اندازه در اروپا پيدا نشده بود. به هر حال ساختار استخوانها داستان ديگري در خود داشت. ما هنوز به اندازهي کافي داده نداريم که بتوانيم بگوييم آيا اين پرنده با شترمرغها و يا ديگر پرندگان خويشاوند است يا خير؟ ولي توانستهايم وزن آنرا تا ۴۵۰ کيلوگرم تخمين بزنيم. اين وزن سه برابرِ بزرگترين پرندهي زندهي کنوني و هم وزن يک خرس قطبي است.»
باستانشناسان توانستهاند بقاياي پاکيستروتيو و همچنين پستانداران همان دوره را در سايت دمانيسي گرجستان نيز پيدا کنند. آنها ميگويند: «احتمالاً در عصر زندگي هومونينهاي اوليه، پاکيستروتيو يکي از پرندههاي مرسوم شرق اروپا بوده است. ما حدس ميزنيم که اين پرندهي غولپيکر به همراه انسانهاي اوليه و پستانداران، از آناتولي و قفقاز جنوبي به سمت ناحيهي درياي سياه کوچ کردهاند، زيرا نمونههاي قديميتر اين موجودات در گرجستان و ترکيه پيدا شده است.»
مقالهي توضيح دهندهي جزئيات اين کشف در مجلهي Journal of Vertebrate Paleontology چاپ شده است.
بازار