ديجياتو/ محققان سالهاست در پي توليد اطلسي از تمام سلول هاي بدن انسان هستند و حالا تيمي از متخصصان چيني گام بلندي در اين راستا برداشته اند.
«اطلس سلول انسان» حرکتي بين المللي با هدف تعيين نقشه بيش از ۳۰ تريليون سلول، انواع مختلف آنها و ارتباط بينشان است. محققان اميدوارند که اين اطلس به منبعي براي جلوگيري از ابتلاي به بيماري ها و درمان سريع آنها منجر شود. تيمي از محققان دانشگاه Zhejiang چين موفق به تعيين انواع سلول هايي شده اند که ارگان هاي اصلي بدن انسان را شکل مي دهند.
آنها با استفاده از نتايج مطالعات خود نقشه اي ايجاد کرده اند که مي تواند جامع ترين اطلس سلولي دنيا تلقي شود. دکتر Guoji Guo، سرپرست اين پروژه در اينباره مي گويد: «اين اولين نسخه از نقشه سلول انسان است و طرح اوليه اطلس نهايي را به تصوير مي کشد.»
در اين پروژه محققان پس از نمونه گيري از بافت افراد بزرگسال و جنين آنها را با استفاده از سانتريفيوژ و آنزيم ها پردازش و جداسازي کرده و سپس از طريق تکنيکي به نام «ميکروول» توالي يابي کرده اند. اين تکنيک توسط همين تيم و به منظور توالي يابي سريع و ارزان RNA در صدها هزار سلول توسعه پيدا کرده است.

مثالي از اطلس سلولي اوليه: رنگ نشانگر نوع بافت يا ارگان و مکان نشانگر ارتباط بين بافت ها
محققان با تکيه بر همين روش صدها هزار سلول از ۶۰ بافت مختلف را توالي يابي و در ۱۰۲ خوشه مختلف دسته بندي کردند. اين خوشه بندي نه بر مبناي نوع ارگان مبدا بلکه بر اساس نوع سلول مثل «اندوتليال»، «ماکروفاژ» و «استروما» صورت گرفته است. اين تيم حتي از انواع جديدي از سلول ها پرده برداشته که پيش از اين در بافت کليه بزرگسالان و جنين ها توصيف نشده بودند.
به گفته Sarah Teichmann، بنيانگذار و رهبر کنسرسيوم بين المللي اطلس سلول انسان اين پروژه درک دانشمندان از سلول ها و بافت هاي انسان را به شکل چشمگيري افزايش مي دهد.
بازار