باشگاه خبرنگاران/ دورنوردي يا تله پورت به معني جابجايي ماده بين دو نقطه بدون پيمودن فضاي اين دو نقطه است. فيزيکدانان، برنامهاي براي ساخت يک کرم چاله کاربردي ارائه دادند. اين کرم چاله ميتواند مانند يک پل در دو نقطه از فضا حرکت کند. اين کار از طريق دو سياه چاله کوانتومي انجام ميشود.
براساس علم، هيچ چيز نميتواند از کشش و گرانش عظيم سياهچالهها فرار کند اما به گزارش مجله Quanta، طبق تحقيقات نظري چند سال گذشته، دو سياه چاله کاملاً درهم تنيده بايد بتوانند اطلاعات کوانتومي را بين هم منتقل کنند، نه اينکه آن را از بين ببرند.
اکنون سياه چالهها پديدهاي به نام تله پورت کوانتومي را بازسازي ميکنند، همان چيزي که مهندسان، هنگام ساخت رايانههاي کوانتومي از آن استفاده ميکنند. در اين حالت، تله پورت کوانتومي به شدت متراکم ميشود اما اساساً نيازمند انتقال اطلاعات رمزگذاري شده از يک دستگاه به دستگاه ديگر است.
ايجاد و پيوند سياه چالههاي واقعي در يک آزمايشگاه، فراتر از قابليتهاي علمي مدرن است. اما طبق گفتههاي دانشمندان دانشگاه مريلند، آنها ميتوانند مدار کوانتومي بسازند که رفتاري مشابه سياهچالهها داشته باشد.
مسئله اينجاست که طبق مدلهاي قبلي، مدار دقيقاً مانند يک سياه چاله بسيار کوچک رفتار ميکند. اين بدان معناست که سيستم به دست آمده، تلاش نميکند عملکرد سياه چاله را بازسازي کند. متاسفانه، نميتوان اين اتفاق را با رويداد حقيقي که در فضا رخ ميدهد، تطابق داد.
اگر اين کار به سرانجام برسد، آنها ميتوانند اطلاعات کوانتومي را در يک مدار سياه چاله وارد و سپس از آن استفاده کنند. پس از مدتي، اين اطلاعات از مدار دوم، که قبلاً رمزگشايي شده بود، خارج ميشود. اين امر، آن را از تکنيکهاي تله پورت کوانتومي موجود، متفاوت ميسازد زيرا اطلاعات منتقل شده بايد رمزگشايي شوند و اين، باعث ميشود که فرآيند کار، طولانيتر باشد. همچنين نسبت به يک کامپيوتر کوانتومي، از دقت کمتري برخوردار است.
اگرچه ايده استفاده از سياه چالهها و کرم چالهها براي دستگاه تله پورتر کوانتومي، ايدهاي تخيلي و غيرواقعي به نظر ميرسد، اما اين چيزي نيست که در اينجا اتفاق ميافتد.
در حقيقت، اين يک روش تحريک کننده براي بهبود فناوري محاسبات کوانتومي است. بازآفريني و درهم آميختن خواص عجيب سياهچالهها، امکان تله پورت در سريعترين زمان ممکن را فراهم ميکند.
بازار