فارس/ رئيس بانک خون رويان با بيان اينکه سلول هاي بنيادي که هم اکنون براي بيماران کوييد ۱۹ استفاده مي شود از نوع سلول بنيادي مزانشيم مشتق از بافت بند ناف است، گفت: نکته بسيار مهم اين سلول ها اين است که نياز به تطابق ژنتيک ندارند.
مرتضي ضرابيه رئيس بانک خون رويان اظهار داشت: دو نوع متفاوت سلول بنيادي از خون بند ناف و از بافت بند ناف وجود دارد.
وي با اشاره به تفاوت سلول بنيادي موجود در خون بند ناف و بافت بند ناف، توضيح داد: يک نوع سلول بنيادي همان است که هنگام زايمان از خوني که در بند ناف وجود دارد جمعآوري ميشود، علاوه بر اين يک سلول بنيادي ديگر هم وجود دارد که سلول بنيادي موجود در بافت بند ناف است. يعني همين بافتي که در آن رگ وجود دارد و خون جريان پيدا مي کند که به آن سلول بنيادي مزانشيم گفته مي شود.
*استفاده از سلول بنيادي مزانشيم مشتق از بافت بند ناف براي بهبود کرونا

رئيس بانک خون رويان افزود: سلول بنيادي مزانشيم که از بافت بند ناف جداسازي مي شود، کاربردهاي خاصي دارد و اتفاقاً بيشترين سلولي که براي درمان بيماران عصبي استفاده مي شود يا هم اکنون براي بيماران کوييد ۱۹ (ويروس کرونا) از آن استفاده مي کنيم سلول هاي بنيادي مزانشيم مشتق از بافت بند ناف است.
ضرابيه تاکيد کرد: بنابراين تفاوت بين اين سلول ها در منشا آنها است و نکته بسيار مهم اين است که سلول هاي بنيادي مزانشيمي که از بافت بند ناف استخراج مي شوند نياز به تطابق ژنتيک ندارند به اين معنا که مي توانيم سلول هاي بنيادي يک بند ناف را جداسازي کنيم و بدون اينکه نياز به تطابق ژنتيکي داشته باشد براي هر کسي که به آن نياز دارد استفاده کنيم.
بازار