نماد آخرین خبر

تهیه پروتئین از ضایعات هسته پرتقال

منبع
ايسنا
بروزرسانی
تهیه پروتئین از ضایعات هسته پرتقال
ايسنا/ نتايج يک پژوهش نشان مي‌دهد که پروتئين هيدروليز شده حاصل از هسته پرتقال مي‌تواند در فرمولاسيون مواد غذايي به عنوان افزودني طبيعي با قابليت آنتي‌اکسيداني و نيز استفاده به عنوان دارو قابليت کاربرد داشته باشد. پپتيدهاي زيست فعال به عنوان پروتئين‌هاي هيدروليزشده‌اي تعريف مي‌شوند که پس از ورود و جذب در بدن، توانايي تحريک‌ فعاليت‌هاي مطلوب را دارند. محققان در پژوهشي بهينه‌يابي فرآيند توليد پروتئين هيدروليز شده از ضايعات هسته پرتقال توسط آنزيم پپسين را بررسي کرده‌اند. در اين پژوهش که توسط سيده نرگس مظلومي، دکتراي علوم و صنايع غذايي دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان، عليرضا صادقي ماهونک، استاد علوم و صنايع غذايي دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان، محمد قرباني، دانشيار علوم و صنايع غذايي دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان و غلامرضا هوشمند استاديار گروه فارماکولوژي دانشگاه علوم پزشکي مازندران انجام شده، آمده است:«فعاليت‌هاي بيولوژيکي ناشي از پپتيدهاي زيست‌فعال، شامل فعاليت‌ ايمني‌زايي، آنتي‌اکسيداني، ضدديابتي، ضد فشارخون، ضدميکروبي، ضد ترومبوتيک، چلاته‌کنندگي فلزات( نظير آهن) و قدرت اتصال‌دهندگي به مواد معدني هستند.» در اين مقاله درباره نحوه انجام پژوهش بيان شده است:« مواد اوليه تهيه شده اين تحقيق ( هسته پرتقال)، از شرکت تعاوني کشاورزي باغداران مرکبات رامسر تهيه شد. تمام مواد شيميايي به کار برده شده در اين پژوهش از درجه آزمايشگاهي برخوردار بودند.» محققان ابتدا آرد چربي‌گيري شده‌ي هسته پرتقال را آماده‌سازي و سپس کنسانتره پروتئيني هسته پرتقال جهت توليد پروتئين هيدروليزشده را توليد کردند. آن‌ها پس از تهيه پروتئين هيدروليز شده، فرآيند دستيابي به تيمار با بيشترين قدرت ضداکسيداني را بهينه‌يابي کردند و در نهايت فعاليت آنتي‌اکسيداني اندازه‌گيري شد. نويسندگان اين مقاله مي‌گويند:« نتايج حاصل نشان داد که آنزيم پپسين منجر به هضم شدن باندهاي پپتيدي از طريق شکستن پيوند ميان اسيدهاي آمينه آبگريز مانند لوسين و اسيدهاي آمينه آروماتيک مانند فنيل آلانين، تريپتوفان و تيروزين با ساير اسيدهاي آمينه مي‌شود و اعتقاد بر اين است که گروه فنيل در انتهاي باقيمانده زنجيره پپتيدي داراي قابليت مهار راديکال و خاصيت ضداکسيداني است.» در اين مقاله آمده است:« تحقيق حاضر نشان داد که از طريق بهينه کردن شرايط هيدروليز امکان توليد پپتيدهاي با قدرت آنتي‌اکسيداني بالا و قابل استفاده در مواد غذايي وجود دارد و نيز ضايعات صنعت توليد آب ميوه پرتقال به عنوان يک محصول در دسترس، به صورت يک منبع پروتئيني جديد جهت توليد پروتئين هيدروليز شده مورد استفاده قرار مي‌گيرد و با در نظر گرفتن فعاليت آنتي‌اکسيداني بالقوه در هسته پرتقال مي‌توان از آن به جاي آنتي‌اکسيدان‌هاي سنتزي و ساير نگهدارنده‌هاي شيميايي جهت به تاخير انداختن اکسيداسيون استفاده کرد.» محققان از اين پژوهش نتيجه‌گيري کردند که پروتئين هيدروليز شده حاصل از هسته پرتقال مي‌تواند در فرمولاسيون مواد غذايي به عنوان افزودني طبيعي با قابليت آنتي‌اکسيداني و نيز استفاده به عنوان دارو قابليت کاربرد داشته باشد. اين پژوهش در اولين شماره‌ي پانزدهمين سال مجله علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران که متعلق به انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي کشور است منتشر شده است.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره