ايرنا/ دکتر نصير دهقان مخترع اين محصول گفت: سعي و تلاش نزديک به هفت سال براي يافتن روش هاي موثر در کاهش مصرف و ترک دخانيات، ما را به ترکيب و توليد اين دمنوش رسانده است.
وي ادامه داد: پس از نتايج مثبت کارآزمايي باليني صورت گرفته روي دمنوش جايگزين و ترک دخانيات (IRCTID: IRCT۲۰۱۸۰۷۲۵۰۴۰۵۹۶N۱) موفق به دريافت گواهي نامه ثبت اختراع (پتنت) از سازمان مالکيت فکري شده ايم.
عضو مرکز تحقيقات طب سنتي و سلامت جمعيت دانشگاه علوم پزشکي ايران همچنين گفت: اين محصول در جشنواره اختراعات حوزه سلامت کشور به ميزباني دانشگاه بقيه الله و همچنين رويداد ملي استارتاپ هاي اجتماعي کشور که به توليت وزارت کشور برگزار شد، موفق به کسب مقام اول شده است.
دهقان ادامه داد: ترکيب اين دمنوش از يک طرف موجب افزايش دوپامين در مغز شده (در واقع، همان نقشي که نيکوتين در سلول هاي بدنمان بازي مي کند) و از طرف ديگر با قليايي کردن محيط بدن موجب کاهش تمايل به کشيدن دخانيات از سوي مصرف کنندگان مي شود.
وي افزود: پس از دريافت ايزوهاي آنتي اکسيدان و کيفيت محصول و پس از تست اوليه و موفق بازار در کلينيک هاي ترک دخانيات و ترک اعتياد کشور به صورت موردي نيز به کشورهاي عراق و افغانستان صادر که با استقبال رو به رو شد.
دهقان بيان داشت: اين محصول ايراني مي تواند در سازمان ها و ادارات کشورمان به طور ويژه در زمان ها و مکان هايي که مصرف دخانيات ممنوع است و همچنين در انواع ترمينال هاي مسافربري، فرودگاه ها، بيمارستان ها، بوفه هاي مراکز درماني و آموزشي سراسر کشور مورد استفاده قرار گيرد.
دخانيات به عنوان يکي از عوامل اصلي خطر ابتلا به سرطان محسوب مي شود و حجم بالايي از بار بيماري هاي مزمن تنفسي را به خود اختصاص مي دهد.
عادات رفتاري ما در دوران جواني تاثير بسزايي روي انواع بيماري هاي غيرواگير دوران ميانسالي و سالمندي خواهد گذاشت؛ از اين يافتن جايگزين هاي مناسب از جمله دغدغه هاي اصلي پزشکان و متخصصين حوزه سلامت است.
۶ تا ۱۲ خرداد ماه به عنوان هفته ملي بدون دخانيات نامگذاري شده است.
بازار