ايسنا/ رئيس کانون سراسري انجمنهاي صنفي مراکز درمان اعتياد کشور ميگويد: تحقيقات و بررسي کميته پژوهشي اين کانون حاکي از آن است که در مصرفکنندگان مواد مخدر، هم ابتلاي به بيماري کرونا و داشتن علائم مشکوک به اين بيماري و هم ميزان مرگ و مير افراد مبتلا نسبت به جمعيت عادي و نسبت به آمارهاي منتشره وزارت بهداشت بيشتر بود.
مجتبي غالبي با بيان اينکه در پي شيوع بيماري کرونا شايعاتي مبني بر اينکه الکل، مواد مخدر و مواد محرک باعث پيشگيري از ابتلا به اين بيماري ميشوند در فضاي مجازي و غيرمجازي منتشر شد، گفت: متاسفانه تعداد زيادي از جوانان و افرادي که ضعيف النفس بودند به دنبال اين شايعات مصرف مواد يا الکل را شروع کردند به طوريکه تحقيقات نشان ميدهد که به نظر تعداد قابل توجهي از بيماران تحت درمان در مراکز سرپايي درمان اعتياد، درمان خود را رها کرده و به مصرف مجدد مواد روي آوردهاند.
وي ادامه داد: در همين راستا کانون سراسري انجمنهاي صنفي مراکز درمان اعتياد با کمک کميته پژوهشي خود، تحقيق و بررسي نسبتا وسيعي را جهت بررسي درستي يا نادرستي اين نظريه مشکوک، طراحي کرد. اين بررسي با همکاري و مشارکت پزشکان مسئول فني حدود ۳۰۰ مرکز سرپايي درمان اعتياد در سراسر کشور انجام شد و اطلاعات مربوط به حدود ۵۰ هزار بيمار که در مراکز سرپايي درمان اعتياد تحت درمان بودند جمعآوري شد.
به گفته رئيس کانون سراسري انجمنهاي صنفي مراکز درمان اعتياد کشور، جمعآوري دادهها توسط پزشک و براساس خوداظهاري بيماران داراي پرونده درماني بود. پس از دستهبندي اطلاعات رسيده، مشخص شد که در مصرف کنندگان مواد مخدر هم ابتلاي به بيماري کرونا و داشتن علائم مشکوک به اين بيماري و هم ميزان مرگ و مير افراد مبتلا نسبت به جمعيت عادي و نسبت به آمارهاي منتشره وزارت بهداشت بيشتر بود.
بنابر اظهارات غالبي و بر اساس اين تحقيق، شايعاتي که درمورد پيشگيرنده بودن الکل، مواد مخدر و مواد محرک نسبت به بيماري کرونا در فضاي مجازي منتشر شده واقعيت نداشته است، بلکه کاملاً برعکس بوده و افرادي که سابقه مصرف اينگونه مواد را داشته و در حال مصرف داروهاي مخدري مانند شربت ترياک يا متادون يا بوپرنورفين بودند هم ابتلاي بيشتر و هم مرگ و مير بيشتري نسبت به جمعيت عادي داشتند، البته همچنان نياز بررسيهاي دقيقتر با روشهاي تحقيق علميتر و نمونههاي بيشتر احساس ميشود.
بازار