ايسنا/ با توجه به اينکه اثر ضدعفونيکنندههاي پايه الکل با تبخير الکل، کاهش مييابد، محققان يکي از شرکتهاي فناور بر پايه نانو ذرات نقره ضدعفونيکنندههايي را با ماندگاري بيشتر براي از بين بردن ميکروارگانيسمها به توليد رساندند.
عليرضا نعيمي از کارشناسان يکي از شرکتهاي فعال در حوزه نانو فناوري با بيان اينکه اين شرکت يکي از توليدکنندگان ضد عفوني کننده حاوي نانوذرات نقره است، گفت: در اين ضد عفوني کنندهها از نانوذرات نقره و پراکسيدهيدروژن استفاده شد و ترکيب اين دو ماده موجب رهايش راديکالهاي آزاد ميشود. اين راديکالها ميتوانند به ساختار ميکرواورگانيسمها آسيب زده و محيط را تميز کنند.
وي ادامه داد: در ضدعفونيکنندههاي پايه الکلي به دليل تبخير سريع الکل، اثربخشي ضدعفونيکنندهها کوتاهتر از نمونههاي نانويي است. اين در حالي است که در ضدعفونيکنندههاي نانويي حتي با تبخير محلول هنوز نانوذرات در محيط وجود دارند که ميتوانند در از بين بردن مواد بيماريزا موثر باشند.
نعيمي با بيان اينکه کشور از ضدعفونيکنندههاي نانويي براي ضدعفوني کردن معابر، بيمارستانها و منازل استفاده کرد، يادآور شد: بر اساس ادعاي FDA و WHO ضدعفونيکنندههاي داراي فرمولاسيون نانويي ميتوانند براي مقابله با ويروسهايي نظير H1N1، کرونا و آنفلوآنزا به کار روند.
اين محقق از توليد 10 تُن ضدعفونيکننده حاوي نانوذرات در ماه توسط اين شرکت خبر داد و اظهار کرد: از روزهاي ابتدايي شيوع ويروس کرونا مراحل دريافت مجوز توليد اين ضدعفونيکننده را آغاز کرديم و با توجه به نياز به نتايج آزمايشگاهي و طي مراحل اداري، دريافت مجوز زمان زيادي برد؛ ولي در نهايت موفق شديم مجوزهاي لازم را دريافت کرده و در حال حاضر توليد انبوه ضدعفونيکننده حاوي نانوذرات نقره آغاز شده است.
وي خاطر نشان کرد: حتي بعد از کاهش شيوع کرونا قطعا جامعه به مواد ضدعفونيکننده نياز دارد، بنابراين ظرفيت بالايي براي توليد ضدعفونيکنندههاي نانو در کشور وجود دارد. از اين رو اين شرکت به دنبال توسعه اين فناوري خواهد بود.
بازار