سيناپرس/ يک پزشک و پژوهشگر آمريکايي پيشبيني کرده است که بيماري همهگير آينده از طريق مرغداريها به انسان منتقل شده و بيش از نيمي از جمعيت جهان در اين همهگيري از بين خواهند رفت. وي خواستار ايجاد تغييرات اساسي در ساختار مرغداريهاي صنعتي شده است.
به نظر ميرسد بيماري مرگبار کوويد 19 که تاکنون ميليونها نفر را در گوشه و کنار جهان درگير خود کرده است، يکي از بدترين بيماريهاي همهگير در تاريخ معاصر جهان است. به تازگي يکي از دانشمندان مشهور حوزه مطالعات ويروس و بيماريهاي همهگير هشدار داده است که هنوز بيماري همهگير واقعي به وجود نيامده و زماني که اين اتفاق بيفتد، ميتواند نيمي از جمعيت جهان را از بين ببرد.
دکتر مايکل گرگر (Dr Michael Greger)، پزشک آمريکايي و نويسنده کتاب پرفروش «چگونه نميريم»، ادعا ميکند که مرغ ميتواند عامل بيماري همهگير مرگبار بعدي و بدترين نوع رخ داده در تاريخ باشد. به گفته وي، ويروس آخرالزماني از مراکز صنعتي و بزرگ پرورش مرغ ميتواند به يک بيماري همهگير خطرناک تر از کوويد 19 منجر شده و نيمي از جمعيت جهان را از بين ببرد.
وي در کتاب ديگر خود با عنوان «چگونه طي بيماري همهگير جان سالم به در ببريم؟» (How To Survive A Pandemic) هشدار ميدهد تا زماني که مرغ وجود داشته باشد، همهگيري وجود خواهد داشت. دکتر گرگر يک گياهخوار بوده طرفدار پر و پا قرص رژيم غذايي گياهي است. وي سالها مبارزات تبليغاتي را عليه استفاده از محصولات حيواني انجام داده است.
اين دانشمند از اين نگران است که ارتباط نزديک انسان با حيوانات ميتواند به شيوع بدترين نوع بيماريهاي همهگير منجر شود. وي جديداً بر اين موضوع تأکيد کرده است که ويروس جديد کرونا نيز از خفاشها به انسان منتقل شده است.
مرغداريها عامل بيماريهاي همهگير آينده
دکتر گرگر پيشبيني کرد که مراکز صنعتي پرورش مرغ ميتوانند زمينه ساز بروز بيماري همهگير کشنده ديگري باشند که ميتواند ما را از بين ببرد. آنفلوانزاي مرغي H5NI که در سال 1997 در هنگکنگ و چين ظاهر شد، منتهي به کشته شدن ميليونها مرغ براي از بين بردن ويروس شد؛ اما شيوع مجدد اين بيماري بين سالهاي 2003 و 2009 در خارج از چين اتفاق افتاد که نشان ميدهد اين ويروس هرگز به طور کامل از بين نرفته است و احتمالاً شيوع دوباره اين ويروس وجود دارد. دکتر گرگر براي جلوگيري از شيوع مجدد يک بيماري همهگير که منشأ آن از مرغداريها خواهد بود پيشنهاد ميکند که شيوه پرورش مرغ بايد تغيير کند.
به باور اين پژوهشگر، مرغداريهاي صنعتي شرايط مناسبي ندارند و در اين مراکز به منظور دستيابي به سود بيشتر، مرغها را در چنان نزديک به يکديگر نگه ميدارند که حتي قادر به بال زدن نيستند. وي ميگويد سطح بالاي آمونياک موجود در اين مراکز صنعتي و مرغداريهاي بزرگ زمينه ساز بروز انواع بيماريها است.
اين دانشمند در نظريه خود به ارائه راه حلي براي حل اين مشکل پرداخته و ميگويد: ما بايد توليد انبوه مرغها را متوقف کنيم. وي پيشنهاد ميکند که مرغداريهاي کوچکتر را در فضاهاي کمتر شلوغ با دسترسي به فضاي باز، بهداشت بهتر و بدون استفاده از ضدويروسهاي انساني فراهم کنيد. دکتر گرگر همچنين ميگويد، نياز به پايان دادن به توليد غيرطبيعي تخممرغ و شيوه پرورش مرغهاي گوشتي وجود دارد. تنها در اين صورت ممکن است شانس بروز يک بيماري کشنده همهگير در سطح جهاني را کاهش داد.
بازار