معاونت علمي و فناوري/ محمد محققيان مدير عامل يک شرکت دانش بنيان گفت: مالکان ساختمان ها به ويژه برج هاي بزرگ با چالشي به نام تميزي و زيباي نماي ساختمان رو به رو هستند. به دليل آلودگي هاي محيطي از جمله آلودگي هوا، ممکن است نماي ساختمان اعم از انواع سنگ، چوب يا آجر به مرور دچار آلودگي شود يا در اثر متغيرهاي محيطي دچار آسيب شود.
محققيان افزود: اين شرکت يک ساختار پوششي نانويي آبگريز توليد کرده است که با پاشش آن روي سطوح ميتواند بين ۳ تا ۵ سال سطح و نمايي ساختمان را از انواع آلايندهها محافظت کند. اين ماده در واقع علاوه بر افزايش طول عمر ساختمان جلاء و تميزي و زيبايي آن را حفظ ميکند.
مدير عامل اين شرکت دانش بنيان افزود: اين محلول کاربردي به وسيله دستگاههاي انفرادي پاشش مايع که در سمپاشي هم مورد استفاده قرار ميگيرد بر روي سطوح قرار ميگيرد و ۲۴ ساعت بعد به آن سطح حالت مايع ميدهد.
وي افزود: اين مسئله ميتواند علاوه بر حفظ زيبايي ساختمان به حفظ زيبايي شهرها نيز کمک کند. در حال حاضر قوانيني که از سوي مديران شهري در اين حوزه اعمال مي شود، هر روز در حال افزايش است. به همين خاطر با توجه به قيمت به صرفه استفاده از محصولات دانش بنيان نانو پايه، مي توان به حفظ دراز مدت زيباي و استحکام نماي ساختمان کمک کرد.
اين فعال فناور گفت: البته از اين محصول نانو پايه ميتوان در موارد متعدد ديگري نيز بهره برد. قيمت اين محصول با نمونه هاي مشابه خارجي تفاوت قابل توجهي دارد و به دليل کيفيت خوب محصولات ايران ساخت، استفاده از نمونه هاي گرانقيمت وارداتي توجيهي ندارد.
بازار