ايسنا/ محققان دانشگاه کاشان موفق به تلقيح موفقيتآميز داروي "لانزوپرازول" با پليمرها از طريق فناوري دي اکسيد کربن فوق بحراني شدند.
تيم تحقيقاتي در دانشگاه کاشان به سرپرستي دکترغلامحسين صديفيان، عضو هيات علمي دانشکده مهندسي و با همکاري دکترسيدعلي سجاديان و مهندس آرزو عامري تلاش کردند تا براي اولينبار در دنيا با استفاده از فناوري دياکسيد کربن فوق بحراني کار تلقيح اين دارو را با موفقيت به انجام رسانند.
دکترصديفيان در اين ارتباط گفت: امروزه داروي لانزوپرازول به منظور کاهش مقدار اسيد توليد شده در معده مورد استفاده قرار گرفته و براي بيماريهايي نظير زخم معده و روده، بيماريهاي گوارشي، التهاب مري ساينده و سندروم زولينگر اليسون بکار ميرود.
وي با بيان اينکه يکي از مشکلات اين دارو آن است که حلاليتش در محيط بدن کم بوده و مقدار آن ۰.۰۴۴ ميليگرم بر ميليليتر است، افزود: هدف از انجام اين پژوهش، افزايش حلاليت اين دارو از طريق نانو ذره کردن و تلقيح همزمان آن در دو پليمر محلول در آب است.
صديفيان خاطرنشان کرد: اين روش در زمره فناوريهاي سبز محسوب مي شود که مشکلات روشهاي سنتي و مرسوم نظير استفاده از حلالهاي سمي و سيستم هاي ناپايدار را در پي نخواهد داشت.
وي با بيان اينکه در اين روش، اندازه ذرات دارو از مقياس چند ميکرومتر به حدود ۱۰۰ نانومتر تقليل يافته، افزود: از جمله مزاياي استفاده از اين فناوري، علاوه بر انجام عمليات در دماي پايين، مي توان به کاهش زمان فرايند تلقيح نيز اشاره کرد.
دستگاهي که قادر است اين فناوري را به ثمر رساند توسط اين تيم ساخته شده و در آزمايشگاه سيالات فوق بحراني و نانوفناوري موجود بوده و جهت انجام امور تحقيقاتي مورد استفاده قرار مي گيرد.
صديفيان در پايان با تشکر از معاونت پژوهشي دانشگاه کاشان خاطرنشان کرد: نتايج اين پژوهش ، اخيراً در مجله سيالات فوق بحراني(The Journal of Supercritical Fluids, IF=3.481) در ۱۹ صفحه براي ماه اکتبر ۲۰۲۰ به چاپ رسيده است.
بازار