ايسنا/ بررسي بيش از ۲۰۰۰ نمونه شير نشان داده است که شير غيرپاستوريزه حامل ژنهاي مقاوم به ضدميکروب(آنتي بيوتيک) است که در هنگام قرارگيري در دماي اتاق ميتواند به سرعت در حجم بالا رشد کند.
يک مطالعه بزرگ توسط دانشمندان مواد غذايي در دانشگاه "کاليفرنيا ديويس" نشان داده است که شير غير پاستوريزه که معمولاً به عنوان شير خام شناخته ميشود، داراي مقادير زيادي از ژنهاي مقاوم در برابر آنتي بيوتيک است که در دماي اتاق ميتواند موجب توليد مثل خيلي سريع باکتريهاي خطرناک شود.
محققان ۲۰۳۴ نمونه شير جمع آوري شده از فروشگاهها را در پنج ايالت ايالات متحده بررسي کردند و چهار نوع از روشهاي فرآوري شير شامل کاملاً غير پاستوريزه، پاستوريزه شده در دماي پايين، پاستوريزه شده با درجه حرارت بالا در زمان کوتاه(HTST) و فوق پاستوريزه(UHT) مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج اوليه نشان داد که نمونه شير خام در مقايسه با ساير شيرهاي فرآوري شده حاوي مقادير قابل توجه و بالاتري از باکتريهاي زنده است. با اين وجود، سطح اين باکتريها تا زماني که شير در يخچال نگه داشته شود، پايدار ميماند.
محققان مواد ژنتيکي موجود در نمونههاي شير را بررسي کرده و دريافتند که شير خام حاوي ژنهاي مقاوم به ضدميکروب(ARG) بسيار چشمگيري نسبت به شير پاستوريزه است. اين دومين مطالعه است که اخيرا براي شناسايي مقادير ARG در نمونههاي شير خام انجام شده است، اما نگران کنندهتر اين بود که محققان در اين مطالعه دريافتند وقتي شير خام در دماي اتاق قرار ميگيرد، اين باکتريهاي خطرناک به سرعت ظاهر و تکثير ميشوند.
"ميشل جي راسل" ميکروبيولوژيست و مسئول اين مطالعه توضيح داد: مطالعه ما نشان ميدهد که رها کردن شير خام در دماي اتاق ميتواند سبب رشد چشمگير اين باکتريها شود که بسيار خطرناک است.
محققان ميگويند: نوشيدن چنين شيري ميتواند تمام دستگاه گوارش ما را با اين ژنها پر کند. ما ديگر در دنياي عاري از آنتي بيوتيکها زندگي نميکنيم. اين ژنها در همه جا وجود دارند و ما بايد هر کاري را که لازم است انجام دهيم تا اين جريان را در بدن خود متوقف کنيم.
"جينشين ليو" نويسنده اصلي اين تحقيق ميگويد: حجم زيادي از "باکتريهاي مفيد" در نمونههاي شير خام يافت نشد. اين يافته تا حدودي بر خلاف اين تصور رايج است که شير غير پاستوريزه حاوي مقادير زيادي از باکتريهاي اسيد لاکتيک مفيد است که در فرآيند پاستوريزه کردن از بين ميروند.
وي افزود: ما نميخواهيم مردم را بترسانيم، بلکه ميخواهيم آنها را آموزش دهيم. اگر ميخواهيد نوشيدن شير خام را ادامه دهيد، آن را در يخچال نگه داريد تا خطر اين باکتريهاي داراي ژنهاي مقاوم به آنتي بيوتيک به حداقل برسد.
اين مطالعه در مجله Microbiome منتشر شده است.
بازار